Intrigi.bg Актуално Ген. Наско и Кирил Петков бранят Живко Коцев и арестуваните за контрабанда

Ген. Наско и Кирил Петков бранят Живко Коцев и арестуваните за контрабанда

55
0

„100% съм сигурен, че Живко Коцев не е участвал в престъпни схеми. Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати. Сложиха етикет на едни хора (бизнесмените Стефан и Марин Димитрови от Хасково, бел. ред), че са били контрабандисти, но това така и не е доказано.“

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента т.нар. „генерал” Атанас Атанасов от ППДБ.

Той, заедно с Кирил Петков коментираха казуса с изтеклите снимки на хасковските бизнесмени, които купонясват заедно с бившия вече секретар на силовото ведомство Коцев и депутата Бойко Рашков. Баща и син Димитрови са обвинени в контрабанда, пране на пари в особено големи размери и организирана престъпна група заедно с шефката на митниците Петя Банкова. По аферата с митниците е издирван и Никола Николов-Паскал, който се издирва. Говори се, че контрабандистът Паскал от години не е в България, а се крие в Гърция. Именно той обаче осъществявал връзката на висши митничари с контрабандисти.

„Имаме една медийна кампания с кученце и пари. Ако има престъпление – нека Коцев се разследва“, лаконично посочи на свой ред Кирил Петков. Той отказа да отговори конкретно на журналистически въпроси съвместими ли са личните контакти на Коцев с контрабандисти.

И Петков, и Атанасов отказаха да коментират ролята на Бойко Рашков във въпросните снимки. Те не пожелаха да кажат и дали Рашков ще остане в редиците на ППДБ след скандалния случай.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име