Intrigi.bg Крими ГДБОП и DEA разбиха международна престъпна група за трафик на хероин

ГДБОП и DEA разбиха международна престъпна група за трафик на хероин

170
0

Мога да кажа, че със служителите на DEA осъществихме изключително полезно партньорство. В резултат от съвместната акция са задържани шест лица, от които трима български граждани, двама сръбски граждани и едно лице, което е с двойно гражданство. Това заяви на брифинг пред медиите и.ф. ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова по повод неутрализирането на международна организирана престъпна група за трафик на хероин с участието на служители на американската Агенция за борба с наркотиците (Drug Enforcement Administration; DEA).

Прокурор Маджарова поясни, че се касае за заловени 20 кг хероин.

Разбира се, тези 20 кг хероин не са цялата пратка, а само малка част от голяма такава. Подготвяла се е сделка на стойност около 260 000 евро наркотикът да бъде изнесен към Западна Европа и САЩ. Говорим за трафик, а хероинът е бил съхраняван на територията на София, обясни и директорът на ГДБОП Любомир Янев.

По думите му сърбин е ръководил престъпната група.

Може да се каже, че задържаните са познати. Даже едно от лицата през 2007 г. е било простреляно, т.е. имало е опит за убийство срещу него, разкри още Янев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име