Intrigi.bg Крими ГДБОП задържа двама, споделяли в интернет извращения с деца

ГДБОП задържа двама, споделяли в интернет извращения с деца

268
0

ГДБОП задържа двама мъже, споделяли в интернет материали с експлоатация на деца, при специализирана полицейска операция срещу сексуална експлоатация на деца онлайн.

Действията са осъществени на територията на София и Пловдив от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП-МВР, съвместно с прокурори от Районна прокуратура Пловдив и Софийска районна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР. Извършени са арести на двама мъже, които според събраните до момента данни са съхранявали и споделяли в интернет пространството материали, съдържащи сцени на сексуално насилие на деца. В хода на операциите са претърсени обитаваните от задържаните адреси.

Киберполицаите са установили на компютрите им огромни колекции от видео файлове и изображения, съдържащи сексуални извращения с деца на възраст до 12 години.

По случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава.

Служителите на отдел „Киберпрестъпност“ отбелязват, че от началото на извънредното положение през месец май 2020 г. зачестяват опитите на педофили за контакт с непълнолетни и малолетни. Именно затова експертите апелират родителите да се отнасят с особено внимание и да бъдат бдителни докато децата им ползват социалните мрежи и сърфират в интернет.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име