Intrigi.bg Политика Галъп с прогноза: 6 партии влизат в парламента, интригата е коя формация...

Галъп с прогноза: 6 партии влизат в парламента, интригата е коя формация ще бъде втора

329
0

Шест партии в 47-ия парламент, преднина за ГЕРБ – СДС от 7 процентни пункта и минимална разлика между следващите политически формации. Това показват данните от проучване на „Галъп интернешънъл Болкан“, проведено сред 1009 пълнолетни граждани лице в лице с таблети в периода от 10 до 17 октомври по поръчка на БНР.

Ако парламентарните избори бяха в средата на октомври, 54.2% от анкетираните казват, че със сигурност ще гласуват, а онези, които казват, че вероятно биха гласували, но не са сигурни, са над 20%.

В парламента влизат шест формации – за ГЕРБ – СДС биха гласували 22.5% от гласуващите, за БСП – 15.1%, за „Продължаваме промяната“ – 13.4%, за „Има такъв народ“ – 12.2%, за „Демократична България“ – 11.2%, а за ДПС – 10.8%. Близо до бариерата е и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – с 3.7%. Под бариерата личат също „Възраждане“ и ВМРО, съответно с 2.9% и 2.3%. Останалите гласове биха отишли при други формации.Потенциален проблем ще е уплахата от вируса, боязън от машинното гласуване и т.н. Всичко това заедно с кризисната политическа и икономическа ситуация прави изборите и за президент, и за парламент трудни за прогнозиране – по отношение на активността и на самия вот“, коментират от „Галъп интернешънъл Болкан“, цитирани от БНР.

*Данните са от изследване на „Галъп интернешънъл Болкан“ за Българското национално радио, проведено лице в лице с таблети сред 1009 пълнолетни българи в периода от 10 до 17октомври. То не отчита събитията от последните дни. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име