Intrigi.bg Политика В. Симеонов: Избори, когато над половината население е ваксинирано или когато заразата...

В. Симеонов: Избори, когато над половината население е ваксинирано или когато заразата е овладяна

1783
4

Нямаме никаква гаранция, че до март ще сме овладели епидемията и няма с изборите да предизвикаме разпалването й с нова, по-страшна сила. Така че по-добре би било да се направи много внимателно обсъждане със специалисти, за да се определи България в какъв етап е и какво може да се очаква. И чак тогава да се вземе решение за дата на изборите. Избори трябва да се направят, когато над половината от населението е ваксинирано или когато заразата е овладяна.

Това каза зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов по Дарик.   „Аз разбирам, че на президента му е голям мерак правителството час по-скоро да си замине, но би трябвало да го интересува да не си замине и нацията покрай неговите мераци“, коментира той.

„Вирусът има особеност, че се разпрострянява успешно в хладно време. Естествено е, че хората няма да рискуват да опипват общи дръжки, нито пък има възможност след всяко минаване някой да ги дезинфекцира, да не говорим за общите химикалки. Машинното гласуване носи също рискове, защото няма как след всяко гласуване някой да минава и да забърсва“, посочи Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ е на мнение, че машинното гласуване няма да може да се реализира в момент на пандемия, тъй като е невъзможен процесът по организацията му.

„Другото го видяхме, във Франция направиха избори и сега са в челото на заразените и смъртните случаи. Политиката си е политика, но със здравето на цяла нация не можем да си правим експерименти или да търсим най-ранната дата като реванш срещу управлението. Не е това най-важното, важното е да се опази здравето на хората“, заключи Валери Симеонов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

4 КОМЕНТАРИ

  1. Симеонов , много си тъп , но си голям тарикат !
    Дезинфектанти , маски , ръкавички , както в супермаркетите , да не докосват избирателите ви , с голи ръчички копченцата на машините и всичко останало !
    Ха Ха ! И не плашете хората с пандемия , защото България не е първата и последна държава , в която ще се проведат избори !Все пак машините за гласуване не са машини за сладолед през ранна пролет !

  2. Тъпънар! Ще пипат с ръкавици. Преди влизане ти дават пластмасови ръкъвици за еднократна употреба и при излизане се хвърлят в кош за боклук.

  3. Сладко му е там, където и не е сънувал, че ще кацне този патриотичен лапач. Мисли, че ще му се вържем и ще се бетонира завинаги на копанката ни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име