Intrigi.bg Политика В света на ГЕРБ даренията винаги са свързани с корупция

В света на ГЕРБ даренията винаги са свързани с корупция

67
0

Вчера премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обвини „Демократична България“, че подготвя манипулиране на следващите избори чрез непрозрачен избор на доставчик на машини за гласуване. „Тази фирма е дарител на „Да, България“. Четете кой е дарителят, на кого дарява и защо се пробутва. То си пише – дарител“, заяви на сутрешния си брифинг в понеделник той.

Случаят бързо се изясни – оказа се, че ГЕРБ бърка собственика на фирмата-доставчик „Сиела Норма“ – адвокат Иван Тодоров, с човек, подкрепил кампанията на „Демократична България“ за местните избори през 2019 г., който е компютърен специалист. Дарението е на стойност от 100 лв., но дарителят няма нищо общо нито с фирмата, а става дума за съвпадение на имена.

Днес Борисов в поредното си живо включване неглижира темата, вместо да се извини, като определи въпроса за „дреболия“, на която опонентите му решили да обърнат внимание сред всичко, което казал вчера. Той не е коментирал факта, че „Сиела Норма“ поръча машините за гласуване още преди да е спечелила обществената поръчка за доставката им, а обяснението на ръководството й беше: „Такъв е животът, трябва да се рискува.“

Днес дарителят Иван Тодоров написа във „Фейсбук“ по повод поведението на премиера:

По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100 лв.

За съжаление или за щастие, не съм нито един от горните, а просто човек, който вярва, че част от полученото трябва да се връща в полза на обществото. Затова понякога подкрепям със скромни суми идеи или каузи, в които откривам смисъл. „Демократична България“ е една такава кауза, която, според банковото ми извлечение, на 20.09.2019 в 10:23 ч съм подкрепил със 100 лв.

Вчера разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии.

Уважаеми дами и господа от Политическа партия ГЕРБ в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!

източник Дневник

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име