Intrigi.bg Свят В пастта на мафията: Кенеди ли уби Монро? Джани Русо проговори…

В пастта на мафията: Кенеди ли уби Монро? Джани Русо проговори…

1033
0

Джани Русо, познат като Карло Рици от „Кръстникът“, винаги е твърдял, че има ангел-хранител на рамото си, който го пази, а животът му сякаш е режисиран от Скорсезе.

Актьорът е свързван с две убийства, едно от които на приближен на Пабло Ескобар, ала така и не са му повдигнати обвинения за тях. Прави тройка с Лайза Минели, сбива се с Франк Синатра и може би знае кой е убил Мерилин Монро.

В свое интервю пред The New York Post Русо разказва за своите години в пастта на мафията. Ескобар искал да убие семейството му заради ролята му в „Кръстникът“. Джани, благодарение на Джон Гети, отишъл в Колумбия, за да се срещне с боса.

Знаел, че или ще бъде пребит, или убит в замяна на спокойствието на роднините му. Но актьорът се отървал доста по-леко. Пабло просто искал да влезе в ролята на Дон Корлеоне и да пресъздаде една от сцените с Карло Рици.

По-късно един от подчинените на Ескобар все пак се опитал да отнеме живота му, но Русо успял да го убие. Не е съден, защото според властите, ставало дума за самозащита.

Но връзките му с мафията започват далеч преди ролята му в „Кръстникът“. Джани е едва на 12, когато при него отива Франк Костело и го взима под крилото си. Първоначално Русо трябва да доставя пакети. По-късно обаче му е поставена нова задача – да следи Мерилин Монро за мафията.

Той е едва на 16, а актрисата е на 33, но между тях пламва любов. Връзката им продължава цели 4 години, а последната им снимка заедно е направена от престъпника Сам Джианкана три дни преди да открият красавицата мъртва.

Според Русо, не мафията стои зад смъртта на Монро, въпреки че е по някакъв начин намесена.

Наркобосовете имали план – да снимат Мерилин в тройка с братята Кенеди. Президентът на САЩ обаче така и не се появил. Красавицата не знаела за плана, но когато научила, решила, че ще разкаже всичко на медиите. И така подписала смъртната си присъда, но не от ръцете на мафията, а от тези на семейство Кенеди.

Те се страхували, че аферата им с Монро ще излезе наяве. Затова пратили човек с прякор Доктора, който бил престъпник вечер и истински лекар през деня, да я убие. Той инжектирал въздух във вените й и някак успял да имитира свръхдоза.

„Няма кой друг да я е убил. Мафията не би сторила такова нещо. Те я харесваха, защото беше от онези момичета, на които дадеш ли малко хапчета и алкохол, ще спи с всички“, разказва Русо.

Актьорът прекарал известно време и със самия Кенеди. По думите му президентът обичал да смърка кокаин, най-вече от коремчетата на танцьорки.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име