Intrigi.bg Крими Въоръжен мъж ограби магазин в Елин Пелин

Въоръжен мъж ограби магазин в Елин Пелин

233
0

Въоръжен грабеж на денонощен магазин в град Елин Пелин. Извършителят е 37-годишен криминално проявен мъж, който е задържан. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от Агенция Фокус.

Към 23.40 часа на 22 септември в РУ – Елин Пелин постъпил сигнал

Въоръжен ограби магазин в Елин Пелин - Trafficnews.bg - Trafficnews.bg

за извършен грабеж в денонощен магазин в Елин Пелин. Съобщено било, че около 20 минути по-рано в търговския обект е влязъл мъж с плътна предпазна маска на лицето и слънчеви очила, който заплашил продавача с пистолет, след което отнел касовата наличност, два мобилни телефона и кутия цигари от щендера.

Незабавно на място били изпратени полицейски екипи,

а дежурна оперативна група от ОДМВР-София предприела оглед на местопроизшествието. На пътя за с. Мусачево, изхвърлени на различни места в тревните площи, били открити част от отнетите вещи и използвани при извършване на престъплението дрехи. Същите са иззети като веществено доказателство, а по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на активните издирвателни действия, предприети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – София и колегите им от РУ – Елин Пелин и проведено оперативно наблюдение

криминалистите установили свидетел,

който дал сведения по отношение на извършения грабеж. След анализ на придобитата информация и допълнителни оперативни действия разследващият екип събрал достатъчно данни, сочещи към самоличността на извършителя на дръзкото престъпление.

При полицейска операция, реализирана със съдействието на служители от ГДНП и СДВР, към 19.30 часа снощи мъжът е задържан в столично казино. Той е криминално проявен и осъждан ефективно за кражби, водещ скитнически начин на живот, и с 8-месечна условна присъда. При извършения му обиск у 37-годишния столичанин са открити веществени доказателства, съотносими към извършеното престъпление. В снетото му писмено сведение той е направил пълни самопризнания. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име