Intrigi.bg Актуално Въвеждат задължителен зелен сертификат за всички дейности на закрито!

Въвеждат задължителен зелен сертификат за всички дейности на закрито!

102
0

Въвеждат зелен сертификат за всички дейности на закрито. Това е една от мерките, които въвеждат здравните власти във връзка с нарастващия брой на заразените с коронавирус. Те важат в цялата страна и влизат в сила от полунощ в четвъртък, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров.

Всички общини със заболеваемост над 750 на 100 000 души затварят училищата, допълни той.

При заболеваемост от 500 до 750 до 100 000 души 50% от паралелките ще учат онлайн. Ще има ротация на присъственото обучение, като половината паралелки ще са в клас едната седмица, а другата половина – следващата.

„Въвежда се изискване за зелен сертификат за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите. Пазарите на открито трябва да спазват всички противоепидемични мерки“, обясни Кацаров.

Преустановяват се свижданията в лечебни заведения и в социални услуги. Въвежда се изискване за всички работещи в лечебни заведения да работят при наличие на зелен сертификат. Това изискване се въвежда и за работещите в старчески домове.

Всички ученици от пети до 12 клас трябва да са с маски по време на учебни занятия. Същото изискване ще важи и за педагогическия и непедагогическия персонал.

Присъственото обучение в университетите ще става само с наличието на зелен сертификат. Всяко висше учебно заведение ще решава дали лекциите да са присъствено или онлайн.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име