Intrigi.bg Политика Вчерашната ескалация е дело на провокатори, казват протестиращи

Вчерашната ескалация е дело на провокатори, казват протестиращи

328
0

Вчерашната ескалация на напрежението пред вратите на сградата на Народното събрание е дело на провокатори и опит да се опорочи протестът.

Това коментират протестиращи, събрали се на седмия ден на протести под прозорците на властта, информира БНТ.

„Много от нас стоят, казват си исканията, стоят до късно и не правят нищо. Не знам кой кого е пратил и с каква цел, но за мен това е опорочаване“, каза протестиращ.

„Опит за опорочаване на протеста, да. Въпросът е, е тук вече не става дума за криза в управлението или за криза в държавата, а става въпрос за национална катастрофа. На това вече трябва да се сложи край“, каза друг протестиращ.

Седми ден недоволни граждани се събраха на антиправителствен протест в центъра на София.

Протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Поводът за това бяха претърсванията и арестите в президентската институция. 

Гражданите започнаха да се събраха след 16.00 ч. и към 19:00 вече са стотици, посочва Агенция „Фокус“.

Протестиращите заемат пространството от президентството до БНБ. Протестът е спокоен към момента.

Протестиращите са хора от всякакви възрасти. Те носят знамена и разностранни трансперанти срещу правителството и главния прокурор, както и български трибагреници.

Протестиращите блокираха булевардите „Цар Освободител“ и „Дондуков“.

Засилено е полицейското присъствие в района.

На място има Жандармерия и екипи на „Антиконфликт полиция“. Кордон пази достъпа на гражданите до президентската институция, Министерски съвет и сградата на Народното събрание.

Днес организаторите на протеста съобщиха, че не искат да се стига до провокации и затова между протестиращите ще има доброволци, посочва NOVA.

Те ще носят зелени отличителни знаци и ако някой от протестиращите има проблем с провокатори или види такива, може да потърси някой от доброволците и да поиска съдействие.

Освен в столицата, както и в предишните дни, протести има и в 18 големи града на България. Навсякъде хората настояват за оставките на премиера Бойко Борисов, на целия кабинет и на главния прокурор Иван Гешев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име