Intrigi.bg Политика Всички обичат Бойко

Всички обичат Бойко

858
0

Човек никога не знае откъде какво ще му дойде…

Онзи ден водещият кандидат на европейската левица за нов председател на ЕК – холандецът Франсискус Корнелис Герардус Мария Тимерманс, рече в интервю, че България е постигнала невероятни успехи в утвърждаването на върховенството на закона.

Секунда, секунда – кандидатът на левите за стола на Юнкер е похвалил управляваната от партия от ЕНП България? Ами да, Франс Тимерманс рече: “Както се вижда от последния доклад за напредъка на България, тя е постигнала невероятни успехи в заздравяването на върховенството на закона, в борбата с корупцията и гарантиране средствата да бъдат харчени за правилните неща. Мисля, че е важно да го продължим… Още веднъж казвам, че България е добър пример за държава, която може да постигне огромен напредък в тази област”.

И сега един съвет към предизборния щаб на ГЕРБ – въртете денонощно това откровение на Тимерманс по време на цялата предизборна кампания. Издигнете му паметник на ул. „Вито Позитано“ в София, песни му пейте. Нито може да измислите нещо по-хубаво, нито е необходимо да се напрягате. Думите на Тимерманс приличат на развято бяло знаме над червената крепост.

Бойко окончателно е преборил корупцията, европарите се харчат само и единствено по предназначение, той е пръв блюстител на закона… За какво е необходимо други хора да драпат към властта, след като си имаме Бойко!?

Какво да се каже – очевидно е, че евросоциалистите подкрепят Борисов, а не опозиционната БСП. С такива думи нищо добро не очаква БСП. По-добре БСП да не си дава зор, а Сергей и Елена да бъдат турени на слънчеви места в евролистата на ГЕРБ и да се свършва тая мъка окончателно.

Разбира се, честно казано, подозирам, че думите на Франсискус са типичното евроговорене, което се изразява в нищонезначещо, но убедително словоблудство. Нещо като реч на комсомолски секретар от края на 70-те години. Човекът е решил с нещо да похвали страната ни, ама не се е замислил кой знае колко кой управлява точно тази територия. Не е вложил мисъл в думите си и така се е получило типичното вебер говорене (по името на кандидата на ЕНП за председател на ЕК. Милият, онзи ден така беше яхнал популизма, че директно обясни

как ще пребори рака, ако му дадем парите си

Представете си Европа, в която никой не умира от рак…“)

Но да се върнем на Франсискус…

И през ум не трябва да ни минава, че Корнелия Нинова и българските соцевродепутати са брифирали холандеца и са му обяснили колко щастливо живеят те под сянката на падишаха Борисов. Изключено! Въпреки че наскоро получи букет и 5 бона от Цветан Цветанов, доня Нинова има ясното желание да стане някой ден министър-председател и затова води последователна кампания за изхвърлянето на Бойко от МС. Няма как да я подозираме в обратното.

Не вярвам и Станишев да е обяснявал на европейците какъв добър управленец е Бойко. Напоследък има видим катарзис в отношенията между сегашния и бившия ни премиер – Станишев поздравява Борисов за „Турски поток“, Борисов му пише: „Продължавайте да давате поводи за гордост“, и т.н. и т.н. Имат даже съвместни инициативи в Брюксел, ама чак да се дават за пример за добър управленец – едва ли. Невероятно е.

Ако се замислим малко повече, със сигурност ще разберем защо Тимерманс (ПЕС) хвали Бойко (ЕНП). Защото

ПЕС и ЕНП управляват заедно европейския кораб,

а Тимерманс и Вебер са кандидати на две партии от една управляваща коалиция. Защото левият Франс Тимерманс е първи заместник на десния Юнкер. Защото от началото на този век левите европейци не са печелили евроизбори и за да осмислят съществуването си, бяха принудени да участват в тази голяма европейска коалиция, в която няма значение кой точно е на власт – в тази игра стол има за всеки. Защото днес няма разлика между социалист интернационалист и либерал глобалист.

В този ред на мисли не е странно, че предизборната еврокампания, която вече активно се води, не е „леви“ срещу „десни“, а леви и десни срещу общия враг, който вече не се нарича нито „консерватор“, нито „евроскептик“, а директно е обявен за „националист“ – според Станишев даже „крайните националисти“, нищо чудно утре да бъде повишен до „фашист“. Според Станишев „те предлагат измама“, според Тимерманс – „национализмът може само да разбива неща, не може да даде решения“.

Какво се получава?

Днес левите и десните искат общо, поделено управление, те имат една цел – повече Европа, и за да я реализират имат общ враг – „националистите“. Т.е. напълно нормално е левите в Европа в лицето на Тимерманс да подкрепят „десния“ Бойко, а не българските националисти. (Горкият Тимерманс сигурно не знае, че българските националисти участват в управлението.)

Когато един хайверен евросоциалист хвали десните управляващи в България, трябва да знаете, че нито на левите, нито на десните българи ще им тръгнат нещата скоро на добре. Не, не – това не означава, че няма да чуем нищо добро от Брюксел скоро, напротив – абсолютно съм убеден, че до края на календарната година Шенгенските порти ще се отворят за нас, примерно. Сигурно гаданията на тема кога ще влезем в еврозоната ще станат още по-конкретни, примерно – през лятото на 2022 г., привечер.

Но нещата ще тръгнат на зле. Защото, когато се управлява в мъгла и се тъне в безпринципност, нищо добро не може да се случи.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име