Intrigi.bg Свят Всеобща стачка в Каталуния – затворени са пътища и магистрали, отменени са...

Всеобща стачка в Каталуния – затворени са пътища и магистрали, отменени са полети

321
0

Започна предварително обявената всеобща стачка в Каталуния.

Затворени са няколко транспортни артерии в автономната област. Летището в Барселона отмени повече от 50 полета. Общественият транспорт се движи с увеличени интервали, съобщава РИА Новости.

Стачката беше обявена от двата големи профсъюза CSC и Алтернатива за Каталуния във връзка с обявените в понеделник присъди на Върховния съд на Испания срещу 12 каталунски политици. Най-големите профсъюзи на страната „Работни комисии” и „Всеобщ съюз на трудещите се” не я подкрепиха.

В момента заради протестните акции, митингите и придвижването на така наречения „Марш за независимост” са затворени пътища и магистрали, в това число единственото трасе за връзка с Андора. Петте шествия, които тръгнаха от пет различни града по посока към каталунската столица за участие в „Марша на независимостта”, вече се намират близо до Барселона.

Отменени са 55 полета за днес от летище „Ел Прат” в Барселона.

Освен политически, организаторите на стачката имат и редица искания, свързани с условията на труд – отмяна на трудовата реформа, повишение на минималната заплата, както и предприемане на „спешни мерки” за борба с климатичните промени.

 Това е четвъртата всеобща стачка в Каталуния в рамките на две години.

Продължава и тридневната студентска стачка, която започна в сряда.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име