Intrigi.bg Мистерии Връхлита ни серия магнитни бури

Връхлита ни серия магнитни бури

417
0

Oчаква ни серия от магнитни бури през февруари. Пикът на изригванията започна в първия ден от месеца, а предстоят още. „Магнитните бури рефлектират върху психиката на здравите хора. По време на тези изригвания често се будим през нощта. Сънуваме доста повече и получаваме главоболие, ставаме раздразнителни”, обяснява психиатърът Веселин Герев.
По думите му психиката ни е отвикнала на магнитното поле. „Движим се в превозни средства и сме обградени от дебели бетонни стени. Тези фактори намаляват естествения магнитен фон на Земята. И когато има слънчеви изригвания, ние ги усещаме”, допълва той. 

„Количеството на бурите през последните години е ниско. На 31 януари късно вечерта е имало по-сериозно изригване на Слънцето. Скалата за измерване на магнитното поле е от 0 до 9. Смята се, че до 3 полето е спокойно”, коментира доцент Татяна Трифонова от Института по геофизика. Тя допълни, че магнитното поле на Земята се влияе от процесите, които се случват със Слънцето.

На 19 и 20 февруари се очакват нови изригвания. 

Според доц. Трифонова те не са толкова опасни, но все пак хората с хронични заболявания трябва да бъдат по-внимателни. „Магнитното поле разширява кръвоносните съдове. Особено чувствителни към това са сърцето и мозъкът. От там идват честите проблеми.

Хората, които страдат от депресия, получават облекчение от магнитните бури”, казва още психиатърът Веселин Герев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име