Intrigi.bg интриги Война за децата на Къро

Война за децата на Къро

181
0

Война за попечителството над трите деца на Красимир Каменов – Къро и „Мис България“ 2007 Гергана Кочанова се развихря 6 месеца след зловещата екзекуция на семейството в Кейптаун, Република Южна Африка, пише „Уикенд“, позовавайки се на близки до почернената фамилия.

От една страна да се грижи за трите хлапета настоява майката на Гергана Кочанова – Каролина Кочанов, която живее в България и няма друго гражданство. От друга, за родителство напират и близки роднини на покойния вече бос от ВИС-2.

Освен безспорната привързаност на роднините към децата на Къро и Гергана, вероятен мотив са и милионите, които босът остави на своите наследници, с които до пълнолетие ще оперират техните осиновители, коментира информаторът на „Уикенд“. Смята се, че Къро остава като наследство къщи, коли, авоари и фирми за над 100 милиона евро.

Козът на баба Каролина в семейната война е, че големият син на Къро – 14-годишният Красимир, има американски паспорт. По тази причини майката на Гергана ще се опита да получи попечителството, за да заведе и отглежда внуците си в САЩ.

Красимир Каменов – младши е роден на 11 август 2009 г. в Чикаго и според законите на Америка е пълноправен гражданин на Щатите. Не така обаче стои въпроса с другите две деца на Къро и Гергана, които са съответно на 11 и 9-годишна възраст. Те са родени в Южна Африка и разполагат с българско гражданство.

Съдбата на трите деца на Красимир Каменов – Къро чакат компетентен съд да реши кой от роднините им да поеме попечителството над тях. Според нашия информатор, българските роднини пък смятат, че хлапетата ще се чувстват по-добре в България, затова и ще се опитат да получат опеката над децата, за да ги отглеждат в родината им.

В интригата се намесва и трети фактор – бащата на Гергана Кочанова. Дядото на трите деца живее в Чикаго от 20 години – това е изтъкнатият плувец от близкото минало и участник в Олимпиадата в Москва през 1980 г. Петър Кочанов. Той обаче е разведен с майката на Гергана – Каролина, и според техни общи познати двамата отдавна са в обтегнати отношения. Предполага се, че ако децата на Къро бъдат скрити в САЩ, с американска виза и право на престой ще се сдобие и майката на Гергана Кочанова.

Доскоро малчуганите все още се намираха в Република Южна Африка. РЮА отказваше да ги предаде на близките им без съдебно решение на техен съд и докато не са сигурни, че ще бъдат настанени на благоприятно място. Убийството на родителите им е в поставено в графата „брутална екзекуция”, което налага децата да бъдат зорко пазени. Имат и охрана, която е осигурена от държавата. След трагедията с хлапетата е работил психолог, който задължително се назначава при такива трагедии.

Както „Уикенд“ писа наскоро, смята се, че наследниците на Красимир Каменов и „Мис България 2007“ Гергана Кочанова вече са прибрани тайно в България. Неофициално се говори, че те са отпътували от РЮА с чужди лични данни и придружавани от полицейски представител. У нас трите са поверени на грижите на сестрата на мафиота, която живее в София.

Процедурата по предоставяне на попечителството може да отнеме до половин година в зависимост от решението на съда. Забавяне има и поради факта, че РЮА няма подписани спогодби с голям брой държави.

Подобна беше съдбата на малката Йоана – дъщеря на застреляните през февруари 2018 г. в Кейптаун Незабравка Пеева и Анджело Димов. Тя бе върната у нас след 4 месеца. Желание да я гледат веднага изявиха роднини на баща й, които полагат грижи и към днешна дата.

Телата на родителите й бяха открити, след като никой от тях не отишъл да я вземе от занималня. Във фаталния ден 6-годишното тогава дете чакало някой от двамата пред сградата заедно с връстниците си. Дълго време никой не се появил и тогава Йоана споделила притеснението си с учителките. Възпитателка направила опит да се свърже с Незабравка и Анджело, но без успех. Търсили ги няколко пъти, но никой не вдигал телефона си.

Последвало обаждане към местни полицаи, които при посещение на дома се натъкнали на ужасяващата гледка. Освен застреляните с по един куршум в главата мъж и жена, било убито до тяхното куче.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име