Intrigi.bg Актуално Военен самолет транспортира дете в спешно състояние от Варна до София

Военен самолет транспортира дете в спешно състояние от Варна до София

549
0

Военнослужещи от дежурните сили и средства на Авиобаза „Враждебна“ са задействани вчера и днес за осигуряване на транспорт със самолет „Спартан“ за нуждите на Министерството на здравеопазването.

Задачата е свързана с осигуряване на спешна медицинска помощ на седемгодишно дете, настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната, цитирани от БТА.

Вчера, 15 април, тричленен екипаж на самолет „Спартан“ с командир капитан Георги Пъшев е извършил транспортиране на екип от Военномедицинска академия по маршрут София – Варна – София.

Самолетът е излетял от летище София към Варна в 17.52 ч. Медицинският екип в състав професор Никола Владов, доцент Румяна Андонова и доктор Радослав Костадинов е трябвало да извърши спешна хирургическа интервенция на малкия пациент, настанен във варненската болница.

Самолетът се е завърнал на летище София в 00.20 ч., днес.

Днес екипаж с командир капитан Евгений Златанов е извършил транспортиране със самолет „Спартан“ на медицински екип от болницата във Варна и седемгодишния пациент за настаняване на детето за лечение в София. Самолетът е излетял от летище София за Варна в 14.05 ч. и в 16.38 ч. е кацнал обратно в София. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име