Intrigi.bg Политика ВМРО иска президентска република

ВМРО иска президентска република

303
0

ВМРО иска президентска република. Това стана ясно след приключилото заседание на Изпълнителния комитет на партията.

Има няколко приоритета, които ВМРО очертава: нова Конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите, намаляване на правомощията на банките и ЧСИ-та, както и категоричност за еднонационална държава, свободна от джендър пропаганда.

Сред останалите приоритети са преодоляване на демографската криза и демографския дисбаланс чрез насърчаване на младите семейства и бизнеса; безплатни детски градини, безплатни учебници до 12-и клас; съхраняване на традиционните семейни ценности; безотказност по отношение на позицията за Македония; категоричност спрямо недемократичния и застрашаващ националните ни интереси политически курс на Ердоган и др.

Приоритетите бяха представени от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференция след проведеното заседание на Изпълнителния комитет.

Относно обединението на патриотичните формации – проблемът е в лидерите на тези формации,

коментира на пресконференция председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

„Затова предлагам на моите колеги, които наричат своите политически формации патриотични – НФСБ, „Атака“, „Воля“, на тези избори ние, лидерите да направим крачка встрани и да не участваме по листите“, заяви Каракачанов.

ВМРО като най-голямата патриотична политическа формация на тези избори има няколко варианта,

коментира той. Единият вариант е да се явим самостоятелно, каза Каракачанов и посочи, че са готови да повторят кампанията от предишните парламентарни избори, които бяха на 4 април т.г., когато малко не им достигна да влязат в парламента.

Вторият вариант е да правим „тюрлюгювеч между някакви партии“, които имат някакви гласове, надявайки се, че по този начин ще направим по-добър резултат, посочи той. По думите му, за ВМРО това е неприемлив вариант, тъй като „от тюрлюгювеч няма нужда“.

Третият вариант, най-близък до нашето съзнание вариант, е да се потърси обединение на патриотичния вот и обединение с подобни политически формации, които споделят нашата ценностна система – по отношение на патриотизма, на семейните ценности, по отношение на визията ни за бъдещето на България, коментира лидерът на ВМРО. Той обаче посочи, че това може да стане само на основата на принципи и ги изреди.

Каракачанов коментира, че спирачката за обединение на патриотите са лидерите на патриотичните формации.

Затова ги призова да отстъпят встрани, за да покажат, че целта им не е да бъдат вождове, да влизат в парламента или да стават министри, а да служат на отечеството. При формулата, която предлагам, всички ще бъдем равно отдалечени, посочи Каракачанов. Според него гражданската квота в листите трябва да бъде разширена.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име