Intrigi.bg Политика ВМРО искат по-сериозни наказания за неспазване на обществения ред и законите

ВМРО искат по-сериозни наказания за неспазване на обществения ред и законите

560
0

Общински служители да могат да проверяват самоличността на лица и да ги задържат до идването на органите на реда. Това са част от законодателните промени, които от ВМРО смятат да внесат като мярка срещу престъпността.

Също така те настояват лицата, които не спазват закона, да полагат обществено-полезен труд

При неполагане на обществено полезен труд пък, като мярка да се приложи задържане.

“Един от най-големите проблеми, който трябва да бъде лекуван сред това население, е чувството за безнаказаност по отношение на наказателната отговорност и по отношение на ежедневните престъпления, които се извършват. Законът за административните нарушения и наказания се оказва абсолютно неработещ, тъй като предимно в него има три наказания. Едното е глоба. Това население е ясно, че предимно не си плаща глобите, защото казват – ние нямаме пари и сме на социални помощи. Второто е временно лишаване от правото да се упражнява професия. Познайте колко са академиците в циганските гета? Просто си представям ситуацията как се изпълнява това наказание”, мотивира предложенията депутата от Обединени Патриоти Искрен Веселинов.

Той уточни, че тези наказания не са насочени само към ромското население, но там ще те ще имат видим ефект.

На въпрос дали ВМРО подкрепя опитите на протестиращите да нападат домове, обитавани от роми, Веселинов посочи, че партията е формация, която няколко пъти се е явявала на избори със слоган „С нас идва редът“. „В това отношение безредието не е нещо, което подкрепяме. Трябва да сме наясно, че всъщност това обществено напрежение е функция на неглижиране на проблематиката десетилетия наред“, допълни още Веселинов. Според него флиртът с циганите като гласоподаватели трябва да спре, защото той води до небитието на тези хора.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име