Intrigi.bg Спорт Властите отвориха вратите за публика още за дербито между „Левски“ и ЦСКА

Властите отвориха вратите за публика още за дербито между „Левски“ и ЦСКА

75
0

Здравните власти дадоха зелена светлина за връщането на публика по стадионите. Промяната ще влезе в сила още от събота (24 април), което е ден преди дербито между „Левски“ и ЦСКА.

Министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов посочи при обявяването на ново разхлабване на мерките, че позволението за публика важи само за спортни събития на открито. Разрешено е капацитетът на трибуните да е зает до 30%, но при не повече от 1000 души в сектор. Важи изискването запалянковците да са на разстояние поне 1.5 метра помежду си и да носят маски.

Дербито между „Левски“ и ЦСКА е в неделя в 17.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“ и на мача ще могат да присъстват общо 4000 души. През декември двата отбора играха в необичайна обстановка пред празни трибуни, тъй като забраната за публика вече беше влязла в сила.

Час преди обявяването на решенето треньорът на ЦСКА Любослав Пенев каза, че би се радвал, ако на мача има публика.

Миналата година след появата на коронавируса дълго стадионите в България бяха отворени за публика, макар и при променящи се ограничения (между 30% и 50% заетост). Почти през цялото време здравните власти и министърът на спорта Красен Кралев виждаха рискове заради неспазване на изискванията от страна на привържениците. В края на есента беше въведена забраната за присъствие на публика на всички спортни събития на открито и закрито. През пролетта някои от големите фенски организации изразиха недоволство от разхлабването на мерките за заведения и ресторанти и продължаващата забрана за посещение на публика.

От събота се разрешават още груповите занятия в езикови и образователни центрове, като и там трябва да се носят маски и да се спазва дистанция. След 10 май се планира увеличаване на броя на класовете, които могат да провеждат присъствени занятия едновременно.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име