Intrigi.bg Крими Владислав Горанов е опитал да влезе в Сърбия с издирван автомобил

Владислав Горанов е опитал да влезе в Сърбия с издирван автомобил

218
0

В петък (17 декември) около 18.30 ч. бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов е навлязъл в граничен пункт „Калотина“ с автомобил БМВ X7 в посока Сърбия, а при граничната проверка се оказало, че автомобилът, който той управлява, е обявен за издирване, съобщава БНТ. Причината автомобилът да е издирван не е официално известна, като обичайно такава е, че е краден. Колата е издирвана от представителството на Интерпол в Русия, допълва информацията БНР. Граничните служители уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка. Той, обаче, направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната, сочи информацията на националната телевизия. По повод информацията пред различни медии Горанов заяви, че не е знаел за проблема с автомобила и не е разбрал, че трябва да изчака за проверка.

Няколко часа по-късно с друга кола и в компанията на собственик на голяма фирма за автобусни превози Горанов отново се върнал, преминал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия. Според документите, издирваният автомобил БМВ X7 бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

Полицията в момента издирва колата. От МВР са потвърдили за БНТ, че извършват проверка за засечен автомобил на граничен пункт, който е вписан в информационните масиви като издирван и за неподчинение на полицейско разпореждане. Ведомството не потвърждава, но и не отрича участието на Владислав Горанов в случая. Проверяват се и действията на граничните полицаи, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му преминаване през граничния пункт.

Владислав Горанов беше зам.-министър на финансите в първото и министър във второто и третото правителство на Бойко Борисов, а в края на юли 2020 г. в разгарящата се политическа криза и на фона на антиправителствени протести оставката му беше поискана от премиера с мотива „опровергаване на внушенията, че е в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски“. След това той учреди консултантска фирма.

Горанов: Няма как да знам, че автомобилът е издирван

„Автомобилът е закупен през март 2020 г. на лизинг. Снощи на път за Сърбия, когато стигнах до „Калотина“, Гранична полиция ме уведоми, че автомобилът се издирва и поискаха да се върна на територията на България“, коментира Горанов пред „Нова телевизия“. Допълва, че е оставил колата си в Драгоман и с друго превозно средство е продължил към Сърбия, където е на рожден ден на свой приятел. „Няма как да знам, че автомобилът е издирван“, казва Горанов.

Версията на Горанов е, че ако са му били разпоредили да изчака проверка, е щял да го направи. „Впоследствие, след като преминах с друг автомобил, нямаше коментар от Гранична полиция при преминаването ми към Сърбия. Не съм останал с впечатление, че съм отказал съдействие на органите на МВР“, уточни Горанов и допълни: „Ако колегите от МВР имаха някакъв коментар, можеше да ми зададат въпроси и да получат уточнения“.

Пред Би Ти Ви Горанов казва, че автомобилът е купен чисто нов от „Мото Пфое“ през март 2020 г. и е регистриран от вносителя в КАТ.

„Дори не съм го регистрирал аз. Той не е собственост на лизингополучателя, а на фирмата“, каза Горанов. По думите му това е първо излизане на колата от страната. Добавя, че автомобилът се намира в България и ще бъде предаден в МВР.

Пред „Свободна Европа“ Горанов твърди, че джипът не е марка БМВ, а „Тойота“. „Не искаха да стоя там на място, а казаха, че трябва да се връщам към България“, казва той. „Ето защо закарах колата в Драгоман, оставих я там и оттам дойде приятел с джип BMW, взе ни и така всички заминахме за Сърбия“, добавя Горанов.

„Джипът на Владислав Горанов е напълно редовен. Купен е от Хамбург от официален дилър на „Тойота“ и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той е обявен за издирване от Русия“, коментира шефът на „Мото Пфое“ Атанас Фурнаджиев пред „24 часа“, като по думите му имало десетки такива случаи, а този се раздувал, защото ставало дума за бивш министър.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име