Intrigi.bg Крими ВКС замрази дело за злоупотреби срещу ген. Кирчо Киров

ВКС замрази дело за злоупотреби срещу ген. Кирчо Киров

222
0

Делото за присвояване на 5 млн. лв. срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров е спряно от Върховния касационен съд. Причината е влошеното здравословно състояние на подсъдимия, който не може да се яви в съдебната зала. Неговото присъствие на делото не е задължително, но той изрично е пожелал да е в съда.

ВКС 3 пъти се опита да даде старт на делото. До решението на съдиите за спиране на процеса се е стигнало след съдебномедицинска експертиза. Заключението на медиците е, подсъдимият не може да участва в процеса заради заболявания.

През декември Киров заяви, че е получил микроинсулт. Имал и други заболявания.

Очаква се през ноември ВКС да назначи нова съдебномедицинска експертиза, която повторно да установи здравословното състояние на 68-годишния генерал. И дали вече може да участва в процеса.

По това дело ген. Киров е обвинен, че е присвоил близо 5 млн. лева, след като съставил над 1000 официални финансови документа, които да бъдат използвани за доказване на фалшиви служебни разходи за специфични нужди на НРС. На първите 2 инстанции съдът осъди бившия шеф на НРС.

Срещу Киров се водят още 2 дела.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име