Intrigi.bg Крими Висш прокурор е арестуван за хулиганство в болница в Плевен

Висш прокурор е арестуван за хулиганство в болница в Плевен

146
0

Прокурор от Върховната касационна прокуратура е бил привлечен към наказателна отговорност след като е нарушил обществения ред в болнично заведение в Плевен, съобщават от Софийската градска прокуратура. 

Лицето с инициали Г.А. се е държал грубо със служителите на фирма, осъществяваща охрана на болницата, като е нанесъл удари на един от тях.

Той също така е отказал да изпълни разпорежданията им във връзка с достъпа на външни лица, счупил е мобилния телефон на един от служителите и е отправял реплики и заплахи, свързани с неговата длъжност. 

На мястото са пристигнали служители на МВР, които установили, че прокурорът извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и демонстриращи явно неуважение към обществото.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев на място са изпратени прокурори и следователи от СГП, начело с административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

Магистратът е задържан за срок от 24 часа, предстои да бъде извършена преценка за мярката за неотклонение, която ще му бъде наложена. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име