Intrigi.bg Актуално Виктор Николаев – имотен крал!

Виктор Николаев – имотен крал!

1694
0

Виктор Николаев едва ли може да бъде морален стожер по темата „Апартаментгейт“, показа справка в имотните му сделки. Той и жена му се ширят в цели 3 апартамента в идеалния център на София – на „Раковска“ до европарламента, на „Паренсов“ и на „Мальовица“. 

Водещият, който страстно громи политиците от ефира, че купували евтино, сам е оплетен в афера с декларирането на апартаменти на данъчна основа с цел спестяване на данъци.

Това категорично показват документите, с които редакцията ни се сдоби.

През 2014 г. Николаев купува без ипотека топимот в абсолютния център на София – на ул. „Г. С. Раковски“, на метри от представителството на европарламента в София, срещу едва 870 евро на квадратен метър. Говорим за аристократична, стара, тухлена, отлично поддържана кооперация.

Подобна цена е нереална за какъвто и да е имот на въпросното място, и то в солидна тухлена кооперация. Цените там през 2014 г. не падаха под 1300 евро на квадрат, категорични са водещи столични брокери пред ПИК.

„Нямаме сделка на по-ниска цена от 1300 евро, дори ако апартаментът е за изриване и основен ремонт. Високи цени държат и ателиетата на последните етажи, и даже мазетата“, коментираха експертите пред медията ни. 

Как тогава Виктор Николаев се е сдобил с имот на „Раковски“ срещу 870 евро на квадрат? Или просто си е спестил декларирането на още по 500 евро на кв. м отгоре, за да спести плащането на данъци?

Общата квадратура, която е купил, е 54 квадрата и според официалните документи от Агенция по вписванията е платил 94 857 лв. вместо 151 хил. лв., колкото е пазарната цена по това време за въпросната топлокация – ул. „Г. С. Раковски“ 163. 

Тузарското жилище на ул. „Раковски“

Всъщност „моралистът“ от Нова телевизия е същински имотен крал. Освен споменатото жилище на „Раковски“ притежава още един апартамент, закупен на негово име, както и трети – на името на жена му Людмила. И двата имота са на също толкова атрактивни топместа в центъра на София. 

На ген. „Паренсов“ 27 в края на 2017 г. Николаев си взима апартамент от 70 кв. м за 246 хил. лв., като за половината сума тегли кредит, а останалата плаща от джоба си. Цели 130 хил. лв. явно е спестил по неведоми пътища само 3 години след като е платил в брой други близо 100 бона за имота на „Раковски“.

В същия район на пресечка на „Паренсов“ – ул. „Мальовица“, жилище притежава и жената на Виктор Николаев. Именно там семейството живее в последните 5 години. То е от 105 кв. м и е купено от радиоводещата в БНР през 2003 г.

Жилището от 105 квадрата на ул. „Мальовица“, на метри от „Граф Игнатиев“, собственост на жена му

Апартаментът на Виктор на „Паренсов“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име