Intrigi.bg Актуално Виктория Терзиева и Анелия Иванчева откраднаха бизнеса на бивш зам.-министър (ДОКУМЕНТ)

Виктория Терзиева и Анелия Иванчева откраднаха бизнеса на бивш зам.-министър (ДОКУМЕНТ)

178
0
Виктория Терзиева и Анелия Иванчева (отляво надясно) останаха без адвокатски права

Безскрупулните юристки присвоиха клиентите на експерта по данъчно право Илонка Райчинова, останаха без адвокатски права

Нагли адвокатки напъват да откраднат бизнеса на юридическа кантора в София, научи Narod.bg от свой човек в Темида. Ужасът вкарал в порочен кръг бившия зам.-министър на правосъдието и експерт по данъчно право Илонка Райчинова, чиято кантора била опоскана откъм клиенти от безскрупулните адвокатки Виктория Терзиева и Анелия Иванчева.

Тъжното е, че именно Илонка Райчинова преди години взела под крилото си неблагодарниците, като ги наела в кантората си, за да трупат опит и стаж. Мръсната история започва 2007 г., когато Райчинова наема Виктория Терзиева директно като съдружник, като преди това я обучава повече от седем години.

Втората измамница Анелия Иванчева се намърдва в кантората на бившия зам.-министър през 2017 г. От „благодарност” престъпният тандем регистрира своя кантора, която дублира бизнеса на тяхната работодателка и започват да придърпват клиенти от името на Илонка Райчинова.

Далаверата е установена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и от Висшия адвокатски съвет (ВАС). Заради измамата Анелия Иванчева е наказана с глоба от 20 хил. лева и лишаване от адвокатски права за 8 месеца, а Виктория Терзиева отнася санкция от близо 12 000 лева и остава без право да бъде адвокат две години и половина.

Проверката на КЗК установила безспорно измамата на двете юристки. Измамничките регистрирали кантора „Терзиева и Иванчева”, вписана на столичната улица „Братя Миладинови” № 12, ет. 2. Абсурдно, но факт –  офисът, в които официално работят от години – „Райчинова и съдружници”, е само етаж по-нагоре. Експертите установили още, че Терзиева и Иванчева копирали цялата информация от сървъра на своя работодател и започнали да защитават клиентите на Илонка Райчинова без нейното знание и съгласие. Друг нагъл ход било прехвърлянето на личните им джиесеми на името на новото сдружение.

Така престъпният дует започнали да присвояват клиентите на кантората, в която се водят на работа, но пред нещо не подозиращите търсачи на справедливост показвали документацията на „Райчинова и съдружници”.

За да стигнат дъното, измамничките давали на своите клиенти нови договори, идентични с тези, които те сключили години по-рано с Илонка Райчинова и така заблудили доста хора, разкри информаторът ни.

Докато преметнатите клиенти разкрият измамата, Терзиева и Иванчева направили нови пълномощни за дела, пълно копие на старите, действащи до този момент. По-късно те били оттеглени, но това било разкрито доста по-късно.

Върхът на наглостта бил опитът на юристите с криминален профил да изключат от адвокатското дружество неговата създателка и тяхна благодетелка Илонка Райчинова. Въпреки грандиозната фалшификация Терзиева и Иванчева продължават да се водят съдружници на прецаканата си работодателка, защото са самостоятелни адвокатки, но и служители на кантората й.

Драмата обаче продължава с нови безобразия – братът на Анелия Иванчева – Николай Иванчев, станал изпълнителен директор в новата менте кантора, основана в съдружие с Виктория Терзиева, която пък е финансов директор при Илонка Райчинова.

Така излиза, че двете мошенички се възползват от работата на кантората на бившия зам.-министър без никакви разходи за заплати, наем на офис и заплати на служители, които реално се поемат от Райчинова – двете имат „тежката задача” само да прибират тайно приходите. Според тълкуванието на топ юристи това е чиста кражба на интелектуален труд.

Илонка Райчинова все пак разкрила далаверата и, за да опази професионалното си реноме и интереса на своите дългогодишни клиенти, с които работи от над 20 години, решила да затвори кантората си.

Случаят обаче прераства в дисциплинарните производства във Висшия адвокатски съвет и КЗК. Решението на ВАС е публикувано в брой 48 на „Държавен вестник“.

Пред двете институции Терзиева и Иванчева използват най-плоската лъжа – че не знаели, че кражбата на клиенти и интелектуален труд било незаконно. Бруталният грабеж на целия бизнес на Илонка Райчинова е обявен за „безпрецедентен в практиката на дисциплинарните съдилища в страната”, напълно потъпкващ правилата на професионалната етика, сочи заключението на адвокатското съсловие.

Вижте решението на КЗК на този линк:

http://cpc.bg/reg/Dossier.aspx?DossID=300054387&uniq=1362019+%D0%B3+10%3A54%3A13
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име