Intrigi.bg Крими Вижте къде в България е най-модерната наркооранжерия

Вижте къде в България е най-модерната наркооранжерия

480
0

Служители на реда са разбили свръхмодерна наркооранжерия. Това е станало в хода на специализирана операция, която е проведена вчера в Разград под ръководството на местната окръжна прокуратура.

Извършени са претърсвания в района на бивш завод. В помещение под действаща спортна зала, полицаите открили професионално изградена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. Установено е, че високотехнологичното оборудване, гарантиращо условия за осветеност, влажност, температура, покълване на семената и израстване на зелените стръкове, е закупено и доставено от чужбина.

Вижте къде в България е най-модерната наркооранжерия

В помещението са намерени 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин килограм суха „стока“, подготвена за пласиране. Според събраните данни, част от произведеното се изнасяла в чужбина, а друга се предлагала за улична търговия в региона.

Вижте къде в България е най-модерната наркооранжерия

Оранжерията е разработена от организирана престъпна група, занимавала се с производството и разпространението на дрогата. Задържани са петима мъже – трима Разград един от село Казашко и един от Сливен, всичките криминално проявени, на възраст между 23 и 38 години.

При лични обиски и претърсвания в жилищата и автомобилите им са открити самоделен боен пистолет, картечен пистолет, пневматична пушка, газов пистолет, револвер, 5000 лв., електронна везна, семена, мелничка за мелене на марихуана, компютри и флашки, както и 10 грама канабис в различни опаковки.

Вижте къде в България е най-модерната наркооранжерия
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име