Intrigi.bg Крими Вижте кой е убитият млад мъж от роми в Кюстендил СНИМКИ

Вижте кой е убитият млад мъж от роми в Кюстендил СНИМКИ

588
0

35-годишният Валери Дъбов е убитият тази сутрин кюстендилец, който беше смъртоносно прободен с нож след масов бой между българи и роми.

„Момчето е изключително добро и скромно. Не можем да повярваме, че са го убили. Занимаваше се с дърводобив. Не е бил никога в криминалните среди“, коментираха кюстендилци предаде infomreja.bg.

Всички бяха потресени от случилото се и изразиха надежда извършителят на тежкото криминално престъпление да бъде установен.

Валери Дъбов издъхна тази сутрин на централната улица „Цар Освободител“, след като група роми и българи се сбиха в заведението „Иридиум“.

Младият мъж е смъртоносно прободен няколко пъти в сърцето, стана ясно след брифинг на ОДМВР – Кюстендил.

Общо 8 лица са задържани по случая. Все още продължава издирването на убиеца на Валери.

Последва и мирен протест от страна на кюстендилци, който се пренесе от района на Градския плаж в центъра на града.

Сблъсъкът и преди това…

Оказва се, че в конфликта от ромска страна са участвали представители от известния клан на Гольовците в областния град. Между живота и смъртта е 53-годишният Славчо Игов, сочен за един от тарторите на Гольовците, научи ИНФОМРЕЖА. Той е настанен в Пирогов с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Мъжът е един от пострадалите при масовото сбиване между българи и роми.

Славчо Игов е известен на органите на реда от години. До този момент той е съден за склоняване към проституция и опит за убийство на две лица. През 2012 г. получи 6-годишна осъдителна присъда.

Именно представители на „Гольвоците“ бяха осъдени и за убийството на 46-годишния Пламен Момчилов, който беше зверски убит в черешов масив в кюстендилското село Шишковци.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име