Intrigi.bg Политика Видеото от скандала между Бенатова и Цветанов в парламента (видео)

Видеото от скандала между Бенатова и Цветанов в парламента (видео)

626
0

Изкючителен скандал се разрази в парламента след като журналистката Миролюба Бенатова хвана в кулоарите пред камерата си Цветан Цветанов и го обвини пряко в корупционна схема с един и същ нотариус, където са проведени две свързани сделки за апартаментите му в един и същи ден.

Пред включените камери на репортерите в НС стана ясно, че Цветанов е дал на фирма „Артекс“ да замени двaта му апартамента за други,
като негов подчинен „някак по телепатия“, каза Бенатова, е разбрал за продажбата и е купил апартаментите на цена под пазарната и то многократно. Всичко е станало при един и същ нотариус – и продажбата от страна на Цветанов, и покупката от страна на подчинения му служител.

Цената на апартамента е спаднала до около 630-700 евро на квадратен метър при покупката, а пазарната стойност на имотите в района на ул. „Латинка“ е около 3000 евро на квадратен метър.

Цветанов не отрече сделката с двата си имота с личен асансьор за друг, по-голям апартамент, а опита да я обясни. Каза, че е минал вече през сагата с апартаментите си през 2010 и 2013 г. и е „изряден български гражданин“. Той отрече да има занижена оценка на имота и не отрече, че двете сделки са били в един и същи ден при един и същ нотариус.

„Сделката ми е по българското законодателство и съм платил по банков път“,

заяви той.Видеото 24новини.бг публикува без монтаж, на живо.Цветанов направи забележка на Бенатова, че отдавна не я е виждал в парламента и че Бенатова поднася манипулативно информацията за сделката му, а тя му върна, че идва специално заради него.“Не мога да коментирам действията на други лица и покупката“, каза той и допълни, че вчера вече е обяснил заменката.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име