Intrigi.bg Актуално Вечните домове на звездите ни тънат в забрава! Бурени на гробовете на...

Вечните домове на звездите ни тънат в забрава! Бурени на гробовете на Съботинова и Кордов, Христо Шопов плаче на паметника на родителите си

842
0
dav

Гробовете на народната певица Стефка Съботинова и на естрадната легенда Георги Кордов са потънали в бурени, видя екип на „Телеграф“ в Алеята на творците на Централните софийски гробища.Храсталаци и различни видове тревна растителност са избуяли край паметниците им и от далече трудно може да се разбере кой почива под тях.

Вечните жилища на любими комици също са сред запуснатите. Снимката на звездата от любими сериали като „На всеки километър“,  „Капитан Петко войвода“, „Васко да Гама от село Рупча“ Сотир Майноловски не се вижда от разцъфналите глухарчета. Дървеният кръст, забит пред златния надпис с името на актьора върху мраморния паметник, пък въобще не се чете. Глухарчета има и сред зеленината, обгърнала гроба на комика Константин Коцев. От горещините е изгорял здравецът, засаден над лобното място на Катя Паскалева и съпругът й – режисьорът Иван Росенов. Тревата прелива и пред паметната плоча на писателя Христо Калчев, но гранитът е достатъчно висок, за да бъде скрит от бурените.

Вечните домове на звездите ни тънат в забрава! Бурени на гробовете на Съботинова и Кордов, Христо Шопов плаче на паметника на родителите си

Екипът на „Телеграф“ завари вчера актьорът Христо Шопов да плаче на гроба на родителите си – легендарните артисти Наум Шопов и Невена Симеонова. Звездата от „Страстите Христови“ бе донесъл две букетчета, които постави върху камъчетата наредени пред паметника. Спомените за родителите разчувстваха 55-годишния мъж и сълзите лесно тръгнаха от очите му. След като си поплака, той се качи на мерцедеса си и потегли към дома си. Поводът за вчерашното му посещение на гробищата са 6-те години от смъртта на майка му, които се навършиха на 7 юли. Звездата от „Вилна зона“ си отиде само година след съпруга си през 2013-а.

На 6 юли се навършиха 6 месеца откакто ни напусна любимеца на няколко поколения Иван Ласкин. По този повод неговата половинка – актрисата Александра Сърчаджиева публикува чувствено писмо до него в социалните мрежи. „Шест месеца, Иване!!!! Истината е, че не мога да повярвам!!! Сякаш е просто кошмар!!! С теб не веднъж сме говорили колко е важно човек да може да благодари!!! Колко хубаво звучи думата благодаря!!! Аз шест месеца мълча!!! Днес искам да Благодаря!!! Благодаря на всички вас които сте около мен тези шест месеца и с всички сили се борите да ме измъкнете!!! Благодаря ви от цялата си душа и сърце, че не ме оставяте!!! Благодаря ви за истинското приятелство и любовта, с която ме обгръщате!!! Благодаря ви, че ми помагате със София!!! Благодаря ви, че домовете ви са и мой дом!!! Благодаря ви, че ви имам!!! Обичам ви безкрайно много!!! Бих ви изброила, но ме е страх да не пропусна някой!!! Ама вие си се знаете де. Тази ваша любов и подкрепа аз няма да забравя до края на живота си!!! А другото, мили мой Иван, е само между нас“. Водещата на „ВИП Брадър“ бе оставила на гроба му кутия с жито с една свещ, както и различни видове свежи цветя.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име