Intrigi.bg Булевард Вечната страст – Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Вечната страст – Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

239
0

На днешната дата преди 10 години от този свят си отива незабравимата Елизабет Тейлър.

Рядко се случва две звезди да се сблъскат, но когато това стане, се ражда истинска супернова.

Случаят на Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън е точно такъв.

Любовта между двамата е истинска вселена от страст, светски блясък и метеоритни скандали.

Връзката им е наситена с повече бракове и разводи, отколкото която и да е друга в Холивуд, а малко преди смъртта си Тейлър заявява, че ако Бъртън беше още жив, със сигурност щяха да се оженят отново.

Впечатляващата им любовна история заслужава внимание, затова нека ви я разкажем накратко (поне това, което се знае официално).

Годината е 1963, Елизабет и Ричард се запознават на снимачната площадка на суперпродукцията „Клеопатра“. Въпреки че и двамата са женени към този етап от живота си, споделят, че са се влюбили един в друг от пръв поглед.

Тя е Риби, а той – Скорпион – обречени са на любов и изпитания.

Първата им целувка, която е се случва пред камера, продължава толкова дълго, че на всички им става неудобно, а режисьорът започва да вика „Стоп!“. Това сякаш ще бележи отношенията им отсега занапред – винаги да прекаляват, унесени в страстта.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Връзката им няма как да остане скрита дълго време, особено в Холивуд. Пресата изригва с публикации за новата звездна двойка, което води до два бързи развода – Елизабет оставя своя четвърти поред съпруг Еди Фишър, когото пък била „откраднала“ от своята колежка Деби Рейнолдс. Ричард от своя страна се развежда със Сибил Уилямс, с която е бил женен 14 години.

Елизабет е на 31, той на 38 – идеалната възраст да започнат да се държат като влюбени тийнейджъри.

Първият им брак продължава 10 години и бива наситен с нездравословни количества алкохол, невероятен медиен интерес, лъскави светски събития, страстни целувки, разгорещени спорове и разменени обиди.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Приятелите на двойката са изумени как двамата могат да си разменят обидни епитети сякаш е някаква игра. Може би за тях е било точно това, тъй като никой от двамата не крие, че е лудо влюбен в другия.

Това обаче не попречва на Ричард да изневери на Елизабет. Апокалипсисът в отношенията им е като написан по сценарий – силни емоции, публични размени на обиди, сълзи, алкохол, търсене на утеха в бурни партита и т.н.

И сякаш всичко би приключило дотук. Година по-късно двамата се срещат в опасна близост отново, за да обсъдят финансови въпроси около развода си. Чувствата обаче взимат връх и те се усещат отново лудо влюбени. Сватбата не закъснява, както и вторият развод.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Оженени през 1975 година, през 1976 вече се развеждат с гръм и трясък за радост на всички папараци и жълти медии.

Още преди официално да подпишат документите за развода, Ричард търси утеха от непрестанните скандали с Елизабет в обятията на бъдещата си съпруга Сузи Милър.

Тейлър от своя страна не губи време и още същата година застава пред олтара (за седми път) рамо до рамо със заможния Джон Уорнър.

Бракът ѝ с него продължава шест години, точно толкова, колкото и този на Бъртън с Милър. Случайност? Едва ли!

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

През 1982 година – когато и двамата се развеждат с половинките си, Елизабет празнува 50-я си юбилей с Ричард под ръка. Двамата твърдят, че са само добри приятели и нищо друго, но кой ли им вярва.

Слуховете, че любовната им връзка се е подновила, стигат връхната си точка на кипене, когато двамата обявяват, че ще участват заедно в театралната постановка „Private Lives“. Някои твърдят, че Тейлър е имала тайния плат да съблазни отново Ричард и да се оженят за трети път, но последвалите събития показват, че съдбата е имала други планове за тях.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Отзивите за пиесата са толкова лоши, че служат за идеално извинение на Елизабет да прекалява редовно с алкохола под претекст, че дави мъката.

Една вечер тя е толкова пияна, че не може да се качи на сцената. Вбесеният Ричард не иска да има повече нищо общо с нея и за да ѝ отмъсти, се жени за последната си съпруга – доста по-младата му лична асистентка Сали Хей.

Година по-късно, на 5 август, дългогодишният му алкохолизъм най-сетне го надвива и той умира на 58 години.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Елизабет е разведена от две години, но ѝ отнема още 5 години, да се реши да встъпи в брак отново. Последният ѝ седми съпруг (и осма поред церемония) е с Лари Фортенски. Бракът им продължава пет години. 15 години по-късно тя напуска този свят на 79 години.

Запитана веднъж защо връзката ѝ с Бъртън все не се получава, въпреки невероятната им страст, тя отговаря „Може би се обичахме прекалено много…“

Тяхната безпощадна и помитаща всичко по пътя си любов продължава да витае като ореол около имената им и да ги свързва завинаги, по-силно от всеки земен съюз.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име