Intrigi.bg Мистерии Вечен живот – хората, които замразяват телата си

Вечен живот – хората, които замразяват телата си

634
0

Представяте ли си свят, в който няма смърт? В който дори онези, които са си отишли, могат да се върнат? Технологията все още е далеч от изобретяването на подобна чудотворна машина, но има хора, които толкова силно вярват в нея, че се съгласяват мозъците и телата им да бъдат замразени.

Процедурата носи името крионика. „Пациентите“, които са избрали да не бъдат погребани в студената земя, се съхраняват в контейнери, пълни с азот, при температура от – 196 градуса. Това са градусите, при които жизнени, химични и като цяло всички процеси спират. На -196 градуса, времето вече не тече.

От 2005 година руската компания „Криорис“ е съхранила телата на 66 човека. Сред тях е и съпругата на бизнесмена Антон Зелдин, която загива в катастрофа през лятото на 2018 година.

„Аз си представям две възможности. Едната е смърт, а другата – шанс за живот. Този шанс е точно една минута. Но когато трябва да избираш е най-логично да се спреш на този, който е най-несигурен“, казва Зелдин пред BBC. Той се надява, че замразявайки тялото на съпругата си Ваня, съдбата рано или късно ще ги събере отново.

За да бъде съхранено едно тяло, то трябва да бъде „обработено“ в рамките на 48 часа след настъпилата смърт. Първо, кръвта се заменя със субстанция, за да не бъдат повредени клетките, когато замръзнат. След това „пациентът“ се потопявя в лед и се полага в контейнер с азот, където да чака развитието на технологиите.

„Тя със сигурност би се съгласила на това на 100%. Често сме си говорили, че технологиите ще поддържат живота ни възможно най-дълго, докато един ден не преборят смъртта. Но естествено, ако това не се случи, криониката е единственият ни шанс“, обяснява Антон. Тялото на Ваня ще бъде съхранявано в слад в продължение на няколко години с надеждата, че технологията на бъдещето ще може да върне хората към живот. Той също подписва договор за крионика. Още 200 човека, които са живи, са подписали договор с „Криорис“ и ще се превърнат в пациенти на компанията след смъртта си.

„Смъртта е ужасно нещо и е нормално хората да се страхуват от нея. Но ние можем да поработим върху това, как да решим този проблем. Може да не доживея деня, в който технологията ще може да възстанови съзнанието на Ваня. За това, да се подложа и аз на същото е единственият начин да я срещна отново.“

Прочети още на: https://www.dnes.bg/mish-mash/2019/04/14/vechen-jivot-horata-koito-zamraziavat-telata-si.407540

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име