Intrigi.bg Политика Веселин Дремджиев: Да, превратът успя

Веселин Дремджиев: Да, превратът успя

232
0

Медиите да зададат някои въпроси, за да разрушат комфорта. Не може три национални телевизии да прекъсват програмите си, за да показват министър-председателя. Трябваше да направят, както дори “FOX” в САЩ направиха – казва Тръмп, че връща мандата, дръпват му шалтера – и това е.

Това заяви в ефира на Българското национално радио журналистът Веселин Дремджиев. 

Важни въпроси например според него касаят 800-те милиона, които иска руския президент Владимир Путин, какво точно се случва с разследването на казуса с къщата в Барселона, какво се случва с “Булгартабак”. 

Коментарът на Дремджиев идва часове, след като стана ясно, че се спира излъчването телевизия “TV+”. Като причина бяха посочени финансово-търговски спорове. Това се случва и в един друг контекст – позорното 112-то място на България в класацията на “Репортери без граници” за 2021 г. Страната ни продължава да е последна в Европейския съюз, но е с място по-надолу от доскорошното 111, където бе бетонирана за няколко години. 

“Всяка от страните казва своята гледна точка, но едно е ясно, че през всичките тези месеци е имало доставка на съдържание от страна на “TV+“, част от което съдържание е и “Денят с Веселин Дремджиев“, то е било фактурирано, а защо не е бил плащано, това си е техен въпрос, но така или иначе, стоката е била осигурявана”, посочи Дремджиев. 

“Винаги контекстът е такъв в България. Ако беше се случило преди три месеца, щяха да бъдат протестите. Ако е след един месец, може би ще е заради евентуалните предсрочни избори. Винаги в България ври и кипи. Сега дали зад един финансов спор има политико-икономически пласт, аз мисля, че, разбира се, винаги има, защото, когато говорим за медии и телекоми, има много, много интереси. Но аз имам своята аудитория, рекламодатели и това ми дава спокойствието”, коментира още Дремджиев. 

Той коментира и протестите срещу управляващите, които направиха изминалото лято горещо за политическия и обществен живот в страната, а освен това доведоха и до изненадващи резултати на парламентарните избори на 4-ти април, които се оказаха редовни, въпреки гражданското недоволство. 

“По време на протестите през лятото министър-председателят в оставка Бойко Борисов каза, че е бил направен опит за преврат. Да, превратът успя, но този преврат беше в трите национални телевизии. Това, което видяхме – разхождащ се мин.-председател по гащи и монологични изблици, които се предават „на живо“ по три национални телевизии – това е преврат срещу журналистиката. И дори проблемът не е в това, а в това, че нямаше проверка на фактите, които изнесе мин.-председателят в оставка. А там имаше откровени лъжи”.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име