Intrigi.bg Политика Вера Ахундова: Пеевски не може да си купи дори билет за трамвай...

Вера Ахундова: Пеевски не може да си купи дори билет за трамвай след санкциите

613
0

”В момента се оказва, че лицето Делян Пеевски не притежава никаква собственост в България, никаква фирма. Тази жалба ”Магнитски” нямаше да има никакви последствия, ако не беше вярно всичко, което сме описали. Доколкото разбирам почти нищо не е останало тук, дори самите сгради са продадени. Освен сградата на ”Юрий Гагарин” и Благоевград БТ, може би са кухи структури.”

Това заяви по „7/8 ТВ“ д-р Вера Ахундова от сдружение „Ние, гражданите“, което е изпратило сигнали, които, по думите й, са довели до санкциите от Държавния апартамент на САЩ към родни бизнесмени.

„Доколкото знам, в София на мястото на сградата вече се строи някакъв комплекс. Ако е вярно това, което ни обясниха нашите колеги адвокати в Щатите, че има няколко страни, които признават и прилагат директно „Магнитски“, сред които Канада, Саудитска Арабия и Дубай, Естония, Латвия, Англия с някои изменения, в ЕС още се питат дали да има закон „Магнитски“ или не. Ако това е вярно лицето Пеевски не би трябвало да може да си плаща дори и билетчето за трамвай или метро.

За лица като Пеевски и Божков това, което се намери официално, би трябвало да е запорирано извън България. За България не знам, тук имаме един странен и съществен проблем – тези хора са работили с почти всички банки. Тези средства в техни сметки и фирми ще бъдат запорирани. „Магнитски“ има и друга система за следене. Ако например прехвърлят фирмата на трето лице, има как да проследят, чрез телефонни връзки, чрез разследване на миналото, бивши и минали финансови операции от преди време. Може да се провери дали тези хора попадат при свързаните лица“, каза още тя.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име