Intrigi.bg Спорт Венци Стефанов: Левски е създаден преди Христа

Венци Стефанов: Левски е създаден преди Христа

253
0

Собственикът на Славия Венцеслав Стефанов коментира с ирония днешната специална пресконференция на стадион „Георги Аспарухов„, на която бяха представени част от експонатите, които ще съставят експозицията с легендарни предмети от историята на Левски. Сред показаните документи беше и такъв, който доказва, че клубът е основан на 10 май 1911 година съгласно учредителния протокол. Босът на Славия гостува в предаването „От дузпа в дъч“ по Sportal TV.

„Едно нещо мога да ви кажа. Смешно е това, което виждаме. Ти си създаден през 1911 година, а си регистриран през 1914-а. Какво си правил три години? Пасял си овцете на „Герена“. Ако искат да се напишат 1909 година. Ако искат и 900-ата година да се напишат. Може и преди Христа. Ние имаме осем папки с документи. Той ми размята едно хвърчащо листче и това е историята на Левски. Срамота е. Обидно е за хората. Този документ може да преобърне историята на футбола в България. Естествено, че го казвам в ирония! Може ли това да бъде официален документ?“, заяви Стефанов.

„Можете да предложите този ден да стане национален празник. Можем да го включим догодина в националните празници. Смешна работа. Няма значение кой кога е създаден. Документите ясно и точно говорят. Регистрацията на Славия е 1913 година. На тази дата ние смятаме, че Славия е роден и регистриран. Това, че сме създали Левски, за да има с кой да си играем не е моя измислица. Пише го документално – дали сме им топки и мрежи“, добави шефът на „белите“ в „От дузпа в тъч“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име