Intrigi.bg Спорт Венци Стефанов: Купуваха гласове на конгреса, в тоалетните предлагаха 2-3 хиляди лева

Венци Стефанов: Купуваха гласове на конгреса, в тоалетните предлагаха 2-3 хиляди лева

446
0

Бившият член на Изпълкома на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов отправи сериозни обвинения за купени гласове по време на конгерса, който се проведе във вторник.

Той коментира пред БНТ всички наболели теми около родния футбол и избора на Борислав Михайлов за пети мандат за президент на родната централа.

„Да, убеден съм, че Борислав Михайлов е избран на първи тур. Всички тук сме нормални хора, когато избират един човек, когато го избират 500 човека, той трябва да бъде избран с 251. Ако са се записали 550 човека, но 50 не са гласували, те не могат да влизат в този кюп“, сподели Венци Стефанов.

Президентът на Славия беше категоричен, че в зала 1 на НДК е имало опити за купуване на гласове на делегати от малки клубове. Стефанов спомена собственик на медия, на когото е било предлагано място в Изпълкома, ако даде медиен комфорт на Димитър Бербатов. Предложението обаче не е било лично от бившия нападател, а от друг.

„Този лош конгрес, беше много лош конгрес. По простата причина, че имаше много купени гласове. Сигурен съм, подготвил съм някои неща, чакам само нахалството им да отиде до n-та степен. В тоалетните привикваха хора от малките клубове. Между 2000 и 3000 лева е предложението. Имам хора, които са готови да докажат, че са им предлагани пари. Това става в деня на избора, в тоалетните на НДК“, каза още Стефанов.

„Когато решиха да имат представители за броенето. Това беше направено да се види дали хората, на които са дали, са гласували за тях. Не мога да си обясня. Това не са Бербатов, Стилиян и Мартин, това са хора около тях. Даже мога да ви кажа двама души, единият е собственик на медия, другият е мастит адвокат. Предлагат на собственика на медията: „Застани зад нас, агитирай, ще бъдеш член на Изпълкома“. Той Бербатов не говори с него, но ти ще говориш с мен, аз ще говоря с него и така нещата ще бъдат топ. Така не се правят нещата. 4-5 месеца медиите бомбардираха само с техни компромати“, каза бизнесменът.

„Аз бях на мача България – Сърбия, биха ни 6:1, едно момче се хвана за крака, следващия мач няма да играе за България, а в следващия мач игра за Манчестър Юнайтед, а сега иска да е президент на БФС“, продължи Венцеслав Стефанов.

Президентът на Славия коментира и ситуацията в Левски и опитите на мажоритарния собственик Наско Сираков да спаси клуба.

„Публиката на Левски е особена, те не виждат какво се прави. Искат сега и веднага. Наско налага максимални усилия да съществува Левски, ако не беше неговият инат, досега отдавна Левски да е в четвъртата лига“, каза още Стефанов.

Връщайки се отново на темата „Бербатов – кандидат за президент на БФС“, Венци Стефанов допълни: „Е, какво лично да имам с Бербатов? Някой път на вас ще ви покажа някои неща. Не искам хората да знаят кусурите, всички имаме трески за гладене. Те са добри момчета, нито Боби (Михайлов – бел.ред.), нито Емо (Костадинов – бел.ред.), нито Данчо (Лечков – бел. ред.) разбират от финанси, тяхната работа е националите отбори да радват хората, да се помогне на отборите в страната. Боби някъде е помогнал, някъде не е. Но тези момчета те нямат опит в ръководството на каквото и да било. Фондацията не е дала една стотинка. Аз като съм строил нещо, съм давал средства. Затова казвам да си пусне тази песен на Емил Димитров „Ако си дал“. И тогава да съди. Един футболист ако намерите да е почерпен от Димитър Бербатов, аз ще се прекръстя.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име