Intrigi.bg Спорт Венци Стефанов: Боби беше обсебил всичко. Трябва човек да озапти тези президенти,...

Венци Стефанов: Боби беше обсебил всичко. Трябва човек да озапти тези президенти, които заливат България с недоказани чужденци за сметка на българските играчи

110
0
June 12, 2023, София: ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НАПРЕЗИДЕНТА НА ПФК СЛАВИЯ ВЕНЦЕСЛАВ СТЕФАНОВ в Пресклуб България, Monday (Photo by Емона Цончева/Стартфото Emona Tsoncheva/startphoto.bg 2023)

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че оставката на Борислав Михайлов не го е изненадала, тъй като вече е имало голям обществен натиск върху него. Босът на най-стария столичен клуб изрази мнение какъв трябва да бъде следващият президент на Българския футболен съюз.

„Оставката не ме изненада. Нещата бяха тръгнали надолу още при предишната оставка на Боби. Тръгнаха да го свалят хора, които нямат грам понятие от управление и ръководство на футбол. Някои са добри футболисти, но това не значи, че могат да бъдат добри управленци. Оказа се, че добрите футболисти не са най-добрите управленци или нямат добри контакти с държавата, със спортните организации, които могат да помогнат на българския футбол. Най-вече искам да ви кажа, че не се наложиха в българския футбол, за да имаме добър национален отбор, който да е лице на футбола, да играят български футболисти във водещите отбори. Най-малко 5-6, за да имаме добър национален отбор“, започна Стефанов пред bTV.

„Нека не бъда аз човекът, който да дава оценки. Много години сме били заедно. Имали сме неразбирателство по много въпроси и основното е било българските футболисти. Михайлов има безспорен авторитет в Европа, във футболните среди, във ФИФА и УЕФА – организациите, от които зависи и българският футбол.

Според мен президент трябва да бъде човек, който може да сложи край и да озапти тези президенти, които заливат България с недоказани чужденци за сметка на българските играчи. Това ще доведе до добър национален отбор. Един президент, който може да каже „не“ на един-двама президенти, които смятат, че с тях започва футболът и с тях ще завърши. Един президент, който бъде добре приет в европейските структури и ФИФА. Един независим човек, който може да удари по масата и със здрави панталони и да прецени, че за българския футбол са необходими българи“, каза още Стефанов.

„При тази ситуация, която е в момента, при този истеричен вой отвсякъде да се свали Борислав Михайлов, средствата, които се ползват – демонстрации, фенове, всякакви простотии, които унищожиха имуществото на хората – нормално е да си подадеш оставката. Някои хора, които не се спират пред нищо, те смятат, че в момента, в който свалят Боби, ще се възкачат на този стол и те ще командват. Те ще управляват, но не за добро българския футбол. Основно говоря за Бербатов. Те до момента са управлявали само собствените си автомобили.

В Изпълкома имаше хора с много добри управленски качества. Боби беше обсебил всичко и решаваше всичко сам. В България има хора, които да поемат тази отговорност. Не е нужно да бъде футболист, може да бъде всякакъв. Само и само да може да помогне на българския футбол. Човек с качества и морал. Човек, който може да отиде да разговаря с министрите на финансите, на спорта, с парламента, с премиера и президента. Да иска максимум за българския футбол. Да се построят стадиони, да се направи нещо, което да остане след него. Президент, който може да наложи да играят предимно българи“, завърши босът на Славия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име