Intrigi.bg Политика Венци Мицов премина при Слави, Светльо Витков се разграничи от него

Венци Мицов премина при Слави, Светльо Витков се разграничи от него

286
0

Политическите пътища на музикантите Светослав Витков и Венцислав Мицов по всичко личи се разделят. Двамата бяха водещите лица на партия „Глас народен“, която основаха след кандидатирането им за изборите за президент през 2011 година. По-късно двамата бяха и общински съветници в столичния общински съвет.

Преминаването на Венци Мицов към екипа на Слави Трифонов и новата му телевизия обаче не бе прието добре от Витков, който публикува острата си позицията в своя профил в социалната мрежа Facebook.

„От 2013 г. съм лидер на Глас Народен и нося цялата политическа отговорност както за всяко решение, действие или позиция на партията, така и непряко за поведението на всеки член или структура в нея. Понесох всички клевети, обвинения, грешки, удари и мръсни номера, без да прехвърлям вина другиму, с ясното съзнание, че го правя заради целостта и просперитета на организацията“, написа вокалистът на Хиподил и Svetlio & the Legends и продължи:
„Най-лесно е да си измиеш ръцете с някого, но това не е поведение на лидер. От друга страна като партия на свободната воля, не съм издавал заповеди и не съм изисквал сляпо подчинение. Освен в критични моменти. Също така не съм си позволил да правя „мръсни номера” на враговете, както и да се моля, а и да целувам нечии ръце, за да бъде постигнат успех. Вярвам, че достойнството не е празна дума! Партньор при справедливи условия – може би, но слуга – никому!“

„Днес съм длъжен да се разгранича рязко от действията на г-н Венцислав Мицов. Разбирам, че в момент на криза всеки човек търси възможност да осигури прехраната си и тази на семейството си, но не мога да приема „склоняването на глава“ пред хора, които многократно са замесвали името на партия Глас Народен и моето в неоснователни обвинения и целенасочена злонамереност.

Казано просто: Можеш да се правиш на пънкар и да отидеш на служба на чалгата, когато си свободен творец, търсещ прехрана, но когато се обявяваш за радетел на демокрацията и особено културата, а и се заявиш като политик зад определена гражданска позиция – при това в ръководството на конкретна партия, такова поведение считам за унизително към всички членове и симпатизанти на Глас Народен“, написа Светльо Витков.

По думите му неговият колега вероятно си дава сметка, че „откакто се появи Глас Народен, опитите да бъде унищожена партията не са спирали“.

„За този пореден удар, идващ от действията му, без значение дали от глупост, от безпаричие или планиран от новите му работодатели, АЗ няма да нося вината! Нито ще мълча с надежда, че хората няма да го видят или ще забравят. Камо ли пък да ме откаже да продължа. Уважавам опонентите и враговете си, но вярвам в достойнството и упоритостта. Желая успех на г-н Мицов в новото начинание. Глас Народен продължава напред. Докогато и докъдето можем!“, написа още Светослав Витков.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име