Intrigi.bg Политика Вени Марковски: Цветанов решаваше кой е крадец, кой – мошеник, кой –...

Вени Марковски: Цветанов решаваше кой е крадец, кой – мошеник, кой – убиец и кой – детеубиец

887
0

Уважаеми хора, Някои сигурно се питате защо до този момент не съм коментирал факта, че повече няма да видим такава снимка, показваща Бойко Борисов и неговия доскорошен пръв помощник. Чаках някой запознат да се произнесе по темата и ето, че дочаках* – певецът Веселин Маринов пред ”Дарик радио” си спомня за Цецерон, по паспорт Цветанов, когато той е бил министър на вътрешните работи:

„Това бяха много страшни години. Беше по цели дни и нощи в кабинета си. Виждах го колко е угрижен как щеше да промени света към по-добро веднага и да има справедливост.[…] Той се бореше за справедливост, не за целия свят. Той не може да го промени, но просто искаше да възтържествува справедливост. Това се усещаше“.
Разбирам г-н Маринов – той е приятел с човека Цецо, но когато говори за министъра Цветанов, просто можеше да избере друга позиция и да каже: „Извинете, но аз съм приятел с него, не мога да говоря обективно.“

Защото, ако човек говори обективно за времето, в което Цв. Цв. беше министър и вице-премиер, ще трябва да си спомни, че тези години бяха страшни, но не за бандитите, а за невинните хора, обявени от Цветанов за престъпници!

Веселин Маринов може и да е забравил, но ние помним, че именно Цветанов беше човекът, който пред микрофоните на камерите решаваше кой е крадец, кой – мошеник, кой – убиец и кой – детеубиец.

Как може човек да е забравил, че именно Цветанов бе човекът, съсипал живота и кариерата на едни лекари от Горна Оряховица, като прочете от трибуната на Народното събрание (и в нарушение на закона) записи от СРС-та, за да покаже, че те са детеубийци?!


Това не беше справедливо, а подло и гнусно.

Арестуването на бивш министър с викове „Като всеки престъпник – на колене!“ не е справедливост, а пълно тържество на беззаконието.

А какво да кажем за останалите изказвания и издаване на микрофонни присъди по адрес на най-обикновени граждани, журналисти или художници, или използването на фамилни имена на съдии (помните ли заглавието „Цветанов обяви нова акция на МВР – „М.И.Л.Е.В. – Мастит Измамник Лицемер Е Вреден“?), намесата му в съдебни дела (забравихте ли, че се изказа по случая с осъдените полицаи за убийството на човек на улица в Благоевград?) и т.н., и т.н.

Ако някой познава Веселин Маринов, моля да му предаде, че човек с подобни прояви в качеството си на министър трудно ще бъде угрижен как да променя света към по-добро и „да има справедливост“.


Напротив – с подобни действия министърът Цветанов направи така, че в обществото имаше по-малко справедливост. А сметката за некадърната работа на МВР под неговото ръководство от онова време я плащаме все още всички ние – с всяка осъдителна присъда в Страсбург.

За разлика от Веселин Маринов, нормалните граждани, които не са приятели с Цветанов няма как да видят каквото и да е лошо в това, че такъв човек вече не е във властта.

Вени Марковски, Фейсбук

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име