Intrigi.bg Актуално Великобритания: Не искаме нискоквалифицирани работници от ЕС

Великобритания: Не искаме нискоквалифицирани работници от ЕС

57
0

Великобритания няма да допуска нискоквалифицираната работна ръка от чужбина и ще изисква от всички квалифицирани работници, желаещи да работят в кралството, да имат предложение за работа, да отговарят на стандартите за заплащане и да владеят английски. Това заяви британският вътрешен министър Прити Пател, цитирана от БТА.

„Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина. От догодина всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство. Те ще трябва да владеят свободно английски, да имат твърда оферта за работа и да покриват изискванията за заплащане“, написа британският вътрешен министър Прити Пател в статия за Sun.

Резултат с изображение за „Великобритания: Не искаме нискоквалифицирани работници от ЕС“

Пател посочва, че с този план цялостният брой на имигрантите ще намалее. Според някои опозиционни политици обаче, ограничаването на имиграцията може да навреди на сектора на обществените услуги, например на Националната здравна служба, разчитаща в голяма степен на граждани от ЕС, които работят като медицински сестри и лекари.

Правителството заяви, че ще дава допълнителни точки на тези, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри.

До края на 2020 година Лондон и Брюксел трябва да са готови със споразумението за отношенията след Брекзит, което да влезе в сила от 1 януари догодина. Основната конфликтна точка в тези преговори е доколко ще се отклонява Великобритания от регулациите на ЕС.

Обединеното кралство напусна Евросъюза в края на януари, но до 31 декември е в сила преходен период, през който няма да има особени промени в досегашната ситуация.

Към момента европейските граждани имат право да се движат свободно между държавите членки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име