Intrigi.bg Политика Вежди Рашидов: Хората без маска по митингите убиват всеки ден

Вежди Рашидов: Хората без маска по митингите убиват всеки ден

440
0

Хората по митингите, които са без маска, убиват всеки ден. Така ще го кажа, както и да прозвучи. Генерал Мутафчийски ни предупреди как да живеем, за да оцелеем, ние му се подиграхме и той се прибра, разбира се, обиди се. И аз бих се обидил.

Този коментар дойде от бившия министър на културата Вежди Рашидов. В края на октомври той изрече редица остри думи по адрес на протестиращите. Намеси и имената на писателя Захари Карабашлиев и на режисьора Александър Морфов.

Ето и какво каза преди около две седмици Рашидов:

“Хвърлят павета и яйца по паметници на културата – министърът на културата защо не ги глобява? Ако бях на мястото на Банов, 100 пъти да съм глобил. Глоби до дупка на тези които викат „Оставка“ и им хвърчат слюнките. 30 лекари и сестри са с положителни резултати за COVID-19 в болница „Пирогов“ днес.

“Аз апелирам да има разбиране – затваряме ресторанти, читалища, библиотеки, фабрики…. Не съм против нищо, но това е проклето време, чумаво – изтребва ни един по един а ние не забелязваме…”, коментира Рашидов по отношение на мерките.

Той отправи критики към сегашния министър на културата Боил Банов, който преди дни предложи всеки посетител на театрите да бъде подложен на бърз тест преди да влезе в залата.

Бившият министър коментира и кризата в отношенията на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

“Радев ми е градски – аз нямам нищо нищо лично към него, а Бойко Борисов е човек с който съм работил и безкрайно много ценя”, посочи Рашидов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име