Intrigi.bg Актуално Вдовицата на Самоковеца лапна имот за 1.6 млн. в центъра на София

Вдовицата на Самоковеца лапна имот за 1.6 млн. в центъра на София

231
0

Дарения за милиони левове е получила вдовицата на Константин Димитров- Косьо Самоковеца, показа проверка на „България Днес”.

В ролята на благодетели влизат родителите на Ангелинка, които безвъзмездно й прехвърлят огромен апартамент в центъра на София. Жилището е с площ от 217 квадратни метра и се намира на една от най-скъпите столични улици. В радиус от петдесетина метра са Президентството, множество хотели и бутици. Напук на кризата към днешна дата цената на квадратен метър на същата улица се търгува минимум за 3800 евро. По прости сметки апартаментът на Ангелинка струва над милион и шестстотин хиляди лв.Според запознати с дарението с него  приключва окончателно документалното прехвърляне на богатството на Самоковеца в ръцете на вдовицата му.

Твърди се, че приживе  Самоковеца успял да натрупа стотици милиони чрез ръководените от него контрабандни канали. Немалка част от сумите се отчитат на политическите му и полицейски покровители, но остатъка за него е повече от солиден.

След като официално стана собственик на хотел „Замъка“ край Самоков и на десетина парцели и имоти вдигнати от Константин Димитров, идва ред и на имота в София. Дълго време част от богатствата стояха на името на офшорни фирми заради делата за неплатени данъци и конфискация водени от държавата срещу Ангелинка като наследничка на покойния си съпруг. След множество перипетии вдовицата бе оправдана напълно. Нещо повече – тя дори заведе дело срещу държавата в Страсбург и го спечели.

Магистратите и присъдиха обезщетение от 430 хиляди евро

заради нарушено право на собственост на наследство от Самоковеца.  Това позволи на Ангелинка официално да придобие фирмите останали от покойния й съпруг, чиято дейност носи солидни печалби. Само една от тях преди време обяви че е на плюс с над 2 милиона лева. Подобна е съдбата на Софийския апартамент. Първоначално той си вода на родна фирма, чиито  собственик е офшорка. Няколко месеца по-късно скритите собственици със свое решение прехвърлят своите акции на родителите на Ангелинка. Твърди се, че преди да стане нейна собственост той е ползван от вдовицата на Самоковеца. Според слуховете Ангелинка наследява от покойния си съпруг и банкови сметки в чужбина.

Говори се, че Ангелинка се е заела да увеличи богатството си. Тя започнала  туристически бизнес малко преди кризата с коронавируса да затрие целия бранш . Чаровната дама има туроператорска агенция. Според сайта дружеството се занимава с организиране на бизнес семинари и екскурзии из екзотични дестинации.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име