Intrigi.bg Актуално Вдовицата на Кюлев развали сделка за 20 милиона с Брендо

Вдовицата на Кюлев развали сделка за 20 милиона с Брендо

1339
0

Весела Кюлева, вдовица на разстреляния през есента на 2005 г. олигарх Емил Кюлев, е развалила предварителен договор за продажба на сграда в центъра на София с Евелин Банев – Брендо.

Това разкриха пред „Уикенд“ имотни брокери, запознати с историята. Според думите им, Весела Кюлева е щяла да прибере около 20 милиона лева от приближени до кокаиновия трафикант за зелената сграда на ул. „Леге“, която се помещава досами хотел „Рила“.

Имотната сделка между вдовицата на Кюлев и Брендо е била задвижена миналата пролет, малко след като тополовградския Пабло Ескобар сложи ръка върху хотел „Рила“, плащайки 32 милиона лева за някогашния хотел на Политбюро на ЦК на БКП.

Идеята на Брендо очевидно е била да закупи и стоящата до „Рила“ откъм „Леге“ някогашна сграда на ДСК и да съедини двете сгради. Банев се съгласил да плати поисканите от Весела Кюлева 20 милиона лева за 6-етажната сграда, а преговорите се водели от тъста на кокаиновия трафикант Александър Добринов – Бицианито.

Двете страни даже подписали предварителен контракт за продажба на имота, който трябвало да бъде придобит чрез офшорното дружество „Рила пропърти транс“, управлявано от доверения човек на Брендо Деян Лазаров.

Сградата трябваше да премине в ръцете на Брендо още миналата есен, но в последния момент вдовицата на Кюлев се отказа от сделката. Разправят, че Весела Кюлева се е уплашила от осъдителните присъди на Евелин Банев за наркотрафик и пране на пари, постановени му в Италия, Румъния и България и не е искала да бъде свързвана с него по никакъв начин“, коментира пред „Уикенд“ запознат с осуетената в последния момент имотна сделка.

Само преди няколко месеца стана известно, че издирваният от Интерпол по искане на три европейски държави Евелин Банев – Брендо, се кани да строи 10-етажна сграда в центъра на София. Смайващата новина за поредната бизнес инициатива с дъх на дрога на тополовградския Пабло Ескобар дойде в момент, в който мнозина очакваха срещу Банев и семейството му да бъде предявен иск от КП КОНПИ за конфискация на престъпното богатство. 

Със съдействието на общинската власт Брендо се сдоби с разрешение за строеж, издадено на 31 октомври 2018 г. от главния архитект Здравко Здравков и кмета на район „Средец“ Мария Ачкова. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име