Intrigi.bg Актуално Васко Кръпката: Слави е по-опасен в телевизията, есента ще има протести

Васко Кръпката: Слави е по-опасен в телевизията, есента ще има протести

156
0

Музика и политика – две на пръв поглед несъвместими понятия, но от друга страна безкрайно свързани. Това наблюдаваме и при лицата, които ще бъдат част от 45-ото Народно събрание.

„Рокът е променил света още от средата на миналия век. Това, което са направили The Beatles и The Rolling Stones, е много повече от всяка една политика. Затова и рокът се е превърнал в религия. Последният случай за потвърждение е последният концерт на The Rolling Stones в Куба, където преди години никой не си е представял, че ще се свири такава музика“, каза музикантът Васко Кръпката.

По думите му, през последните 30 години се е случила китарна революция.
„По площадите ние излязохме с китарите да пеем, свирим. А в началото на 90-те години се създадоха много нови рок групи. Ние вместо калашници, взехме китари. Никой не пострада. Мога да правя много неща в този живот, но най-много обичам да свиря и да пея песни. Парчетата, които сме измислили през тези 30 години, вярвам, че ще останат и ще се пеят“.

Музикантът сподели, че би „поздравил“ пандемията, тъй като тя му е помогнала да свърши доста полезни неща.

„Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща“, добави Васко Кръпката.

Той коментира и парламентарните избори от 4 април, както и резултата на партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“.

„Чалгата за мен не е музика. Тя навлезе отдавна в политиката, още когато Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет, тя си влезе чалгата още тогава. Радвам се, че този водещ на това водевилно шоу влезе в парламента, защото в телевизията той е много по-опасен с неговите послания. По-добре човека да си ходи там в парламента и да го забравят хората. Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите. А той няма да им ги вдигне и те ще го забравят“, категоричен бе Кръпката.

Според него през есента ще има нови протести и ще бъде голяма каша.

„Предполагам протестният вот реши тези избори и тази мантра „всички срещу един“, пък този един хората си го избират, посочи още Васко Кръпката.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име