Intrigi.bg Булевард Васил Найденов с разтърсващи признания

Васил Найденов с разтърсващи признания

179
0

Васил Найденов направи много лични признания за семейството си, каквито досега или много рядко е правил, или е избягвал. Легендарният певец сподели в ефира на NOVA, че е наследил любовта към музиката от майка си, която е била оперна певица.

„Майка ми беше оперна певица. При нас идваха на купони диригенти от операта. Наблюдавах. Попивах. И така започнах да свиря, после бях частен ученик на професионалната гимназия. Имах щастие мой съученик да бъде Андрей Дреников, брат на имения пианист Иван Дреников. Заради такива хора се научих да уважавам много труда на сериозните музиканти“, сподели Найденов.

За баща си Кеца не говори много, защото няма какво да каже толкова. „Не познавам баща си. Той дойде един ден в цирка, дойде в гримьорната и каза: „Аз съм баща ти!“. Грехота е така да се говори, но той не ме е отгледал. Простил съм му. Майка ми беше един горд човек, музикант, а музикантите сме чешити – когато обичаме – обичаме, когато мразим – мразим.“

На въпрос защо има много хора, с които е работил през годините, които са единодушни, че се работи трудно с него, Кеца отвърна така: „Аз не съм труден. Човек трябва да разбира от аранжименти, малко от поезия, да има вкус – да знае да подбере песента и да я разпознае, ако не е за него. От тази гледна точка съм труден, защото се бъркам в много неща. Иначе не съм труден“.

Нямаше как да не изрази мнение и относно дискусията за квотите за повече българска музика в родния ефир, най-вече за изказването на Ицо Хазарта от парламентарната трибуна, че това не е нужно.

„Човекът е ял хляб от моя песен, с която навремето те, като група, станаха донякъде известни. Но това е въпрос на поглед, на парламентарни позиции, от които аз не разбирам много. С Богдана (Богдана Карадочева, б.а.) така и не влязохме в партия, защото се забавлявахме. Иначе цялото ядро на СДС ни бяха приятели, но предпочетохме да не ставаме партийни работници, защото човек си тежи на мястото с това, което прави.

Колкото до това кое е нужно и кое – не, пазарът сам ще отсее, каквото трябва и което има стойност. Хората не са толкова глупави, каквото и да им се говори. Ако нещо не те докосне, не го започниш, няма как да стане. Никакви номинации и награди не вършат работа“. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име