Intrigi.bg Актуално Васил Михайлов изпрати сина си с последни аплодисменти…

Васил Михайлов изпрати сина си с последни аплодисменти…

591
0

Стотици колеги и приятели на Александър Михайлов изпълниха столичния храм “Св. София” в дъждовната петъчна сутрин, за да си вземат последно сбогом с него. При изкарването на ковчега от църквата баща му – големият актьор Васил Михайлов го изпрати с аплодисменти. Аплодираха го за последно и всички, които бяха пред храма.

Васил Михайлов аплодира сина си за последно. СНИМКА: Румяна Тонева

До отворения ковчег през цялото време бяха баща му и майка му – журналистката Гергана Михайлова, а зад тях беше и синът му Васил със семейството си. След опелото всички дошли оставиха цветя и поднесоха своите съболезнования на опечаленото семейство.

Александър Михайлов беше дългогодишен водещ на предавания за култура по програма “Христо Ботев”. Автор е на детски пиеси и куклен режисьор. Сред близките му колеги от радиото беше и генералният директор на БНР Светослав Костов.

“Бяхме не само колеги, но и приятели. С него винаги имахме какво да си кажем. Като по-малък

винаги имаше какво

да науча от него

Последната ни среща беше пред входа на радиото. С него често успявахме да намерим време, за да изпушим по една цигара и да си поговорим. Последният ни разговор завърши с усмивка и размисли за преходните неща в живота”, разказва Костов.

Сред приятелите на Михайлов беше композиторката Вида Пиронкова. “Познаваме се от радиото. Работих там 2-3 години, но станахме истински близки след това, когато записахме една песен заедно с големия Васил Михайлов и си общувахме много. Сашето ме канеше много на интервюта. Виждахме се и в радиото, и по фестивали. Последно ми се обади през лятото. Аз много настойчиво го канех на премиерата на втория вариант на песента ми “Гълъбо”.

Той ми се обади и ми каза: “Съжалявам, че няма да мога да дойда, но съм много болен от тази фаталната болест. Почти не излизам и съжалявам, че няма да мога да дойда.” Така че аз някъде от юни бях подготвена. Той ми каза, че няма шанс”, спомня си Пиронкова и добавя: “Той беше наистина голям човек, със страхотно чувство за хумор.

Много приличаше

на баща си,

същият – скала

Жалко, че ни напусна толкова млад.”

Александър Михайлов СНИМКА: Facebook

Александър Михайлов почина на 55-годишна възраст след тежко онкологично заболяване. Това се случи в началото на седмицата – по-малко от два месеца, след като се роди внучката му Леа. “Имал съм детенце преди 31 години, но да имаш внуче, е съвсем друго”, разказа Михайлов пред “24 часа” веднага след раждането на малката Леа. За заболяването му са знаели всички негови приятели и колеги, които са го подкрепяли в борбата с болестта дори в социалните мрежи.

Източник:  24 часа

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име