Intrigi.bg Спорт Васил Божков оставя „Левски“, ако мине поправката „Симеонов“

Васил Божков оставя „Левски“, ако мине поправката „Симеонов“

362
0

Най-богатият българин Васил Божков ще остави Левски, ако новият закон за хазарта бъде приет. Това обяви бизнесменът на срещата си с фенове, която беше открита 10 минути за представители на медиите, съобщи Gol.bg.

Като мотив той изтъкна, че няма да има финансовата възможност да издържа клуба и е безсмислено да стои начело на 26-кратния шампион на страната!

„Днес АДФИ излезе с изявление, че частните лотарии не са спазили закона. Това не е така. Ние сме си платили всичко по закон. Много бързо се интерпретира какво сме платили, че сме укрили и така нататък. Тук има грубо нарушение на Конституцията на България. Не може да става въпрос целесъобразност. Конституцията трябва да се спазва. Ако одържават лотарията няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл. Сега разбирам, че ще има среща между феновете, Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов. Надявам се премиерът да вземе правилно решение“, заяви Божков.

Левски започва дела за над 6 милиона лева, обявиха Димитър Ганев, един от собствениците на Националната лотария, и Георги Попов, двама от шефовете на клуба.

„Виваком е отправила писмена претенция към 31 август за връщане на тези пари, имат изпълнителен лист. Техният изпълнителен директор днес ми се обади и ми каза, че ги предизвикваме да ни съдят и те ще заведат дело. Виваком, заедно с лихвите, са за над 3 млн. лева“.

„Главницата на Главболгарстрой е 2 738 162 лева. Лихвите към 31 декември 2019 г. са 366 130 лева и 28 стотинки. Само да уточним за Главболгарстрой, че според нас Левски не дължи тези пари и ще се съдим“, казаха те.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име