Intrigi.bg Крими Варненската полиция задържа тютюн без бандерол за 160 000, арестувани са и...

Варненската полиция задържа тютюн без бандерол за 160 000, арестувани са и няколко души с различни наркотици

631
0

800 кг тютюн без бандерол на стойност около 160 000 лева заловиха варненските полицаи при специализирана операция. При нейното провеждане са задържани общо шест човека с различни по количество и вид наркотици

В хода на операцията е задържан 50-годишен варненец, в чийто автомобил са намерени и иззети около 70 кг. нарязан тютюн без акцизен бандерол. При последвалите действия по разследване на случая е претърсен частен имот в с. Невша, където са намерени и иззети допълнителни количества нарязан тютюн – 150 кг и 15 бали ненарязани листа, две машини за рязане и електронна везна.


Петима мъже на възраст 28 г., 27 г., 21 г. и двама на 19 г. от Дългопол са задържани със значителни колечества наркотични вещества. На 13 адреса в града и общината са намерени и иззети  1522,82 гр. марихуана, 556,72 гр. метаамфетамин, 99 бр. таблетки екстази, множество мобилни телефони, електронни везни и голяма сума пари. Мъжете са задържани за срок до 24 часа, а в последствие за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. По случая се води досъдебно производств.
В с. Червенци, общ. Вълчи дол, при операцията е задържан 36-годишен мъж, добре известен на органите на реда и осъждан. В дома на мъжа и в него самия са намерени и иззети общо 3476 гр. суха тревиста маса – марихуана, 43 бр. пакетчета със семена, електронна везна и мелнички. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име