Intrigi.bg Политика Ваня Григорова: Oпределяха ме като проводник на Путин, а сега ПП-ДБ чакат...

Ваня Григорова: Oпределяха ме като проводник на Путин, а сега ПП-ДБ чакат „Путин“ да ги подкрепи

187
0

Ваня Григорова, общински съветник от местна коалиция „БСП за България“, обясни в ефира на бТВ защо социалистите не подкрепят кандидатурата на Борис Бонев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) за председател на Столичния общински съвет.

„Имаме различно виждане за начина на управление. Според мен трябва по някакъв начин да се раздели властта. Имаме вече монопол на национално и местно равнище и сега неистов стремеж да се оглави СОС от неговия председател в лицето на Борис Бонев. Очевидно е, че при този фрагментиран СОС, ниска избирателна активност и много труден избор за кмет на София ролите трябва да бъдат разпределени справедливо. В момента имаме кандидат и утре тя (Диана Тонова – б.ред.) ще бъде нашият кандидат. До момента не сме обсъждали смяна нито на нашия, нито на техния кандидат“, обясни Григорова.

По време на предизборната кампания от ПП-ДБ ме определяха като многоглавата ламя, като проводника на Путин, а сега чакат Путин да ги подкрепи. Не трябва да чакат Путин да ги подкрепи. Това би било честно и спрямо техните избиратели, подчерта тя.

По думите ѝ изборът на председател на СОС едва ли ще се случи утре, но задължително трябва да се случи, за да може Общинският съвет да започне работа.

Григорова разкри, че разговорът с „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) е бил основно за приоритетите. „Аз чух, че и те, като нас, искат да се върнат комуналните услуги в общински ръце. При бедственото положение със снега въпреки критиките няма нито една наложена санкция и забележка към общинската фирма „Софекострой“. Очевидно общинското дружеството е това, което се справили с работата, а частните не са справили“, заяви Григорова.

Интересът на обществото трябва да бъде защитен. Ако договорите с частните фирми са за 5 г. напред – затова има юристи, които може да се намесят, не може да живеем със същите проблеми, моделът трябва да бъде променен. Това е управлението на добрия стопанин – трябва да имаш собственост, която да управляваш, а не да преотстъпваш правото да управляваш, добави тя.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име