Intrigi.bg Политика Ваня Григорова трудно плаща ипотека, не получава малката си заплата като общинар

Ваня Григорова трудно плаща ипотека, не получава малката си заплата като общинар

171
0

„Към момента не съм получила една стотинка за работата си в СОС. Заплащането се оказа, че е 1080 лв. На нас ни е по-изгодно да гласуваме, за който и да е председател, защото възнаграждението ще се увеличи. В момента не получавам никаква заплата. Трудно ми е с ипотеката“, това каза общинският съветник от БСП Ваня Григорова в предаването „Тази сутрин“ по bTV. 

„В момента НАП ме проверява за 5 години назад какви разходи и приходи съм имала. Очевидно и партньорът ми ще бъде засегнат“, съобщи Григорова. 

„Няма риск пред София да спре да работи. Има риск да не се адаптира бюджетът към новите условия, но и това няма да е пагубно“, каза още тя.

„Днес няма да има избор на председател, защото не бяха проведени разговори така че да се стигне до някакъв компромис. И до момента можеше да има председател на СОС. Трябва обаче тези, които имат най-много общински съветници, да осъзнаят, че избирателите не им дадоха правото да управляват и да поемат всички постове“, каза тя.

По думите ѝ най-нормалното нещо е председателят на СОС да е представител на опозицията.

„Те трябваше да подкрепят наш кандидат. Можеха да подкрепят кандидата на ИТН, дори на „Възраждане“, за да благодарят на г-н Костадин Костадинов за помощта, която им оказа на балотажа. Можеха да подкрепят ГЕРБ“, заяви Григорова.

Тя заяви, че БСП-София са провели две срещи с групата на ПП-ДБ-Спаси София в СОС за общи политики и краткосрочни приоритети, за да се гласуват най-важните документи за сметопочистването, Бюджет 2024 и др.

Според нея има политическата криза в столицата, която е сериозна.

„Няма да участваме в общо управление с общинската група на ПП-ДБ-Спаси София. Трябва да изследваме проблемите и да предлагаме решения. Има неща, които могат да се случа и без председател на СОС“, смята тя.

Според нея ПП-ДБ нямат достатъчно гласове да управляват еднолично.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име