Intrigi.bg Крими Валентин Димитров оправдан отново за присвояване на 4,5 млн. лева от Топлофикация

Валентин Димитров оправдан отново за присвояване на 4,5 млн. лева от Топлофикация

129
1

Бившият шеф на столичната „Топлофикация“ Валентин Димитров е оправдан и на втора инстанция по делото за присвояване на близо 4,5 млн. лева от дружеството.

Софийският апелативен съд (САС) реши, че 14 години след началото на разследването няма нито преки, нито косвени доказателства, които да подкрепят тезата на прокуратурата, съобщщи Lex.bg.

Миналата година градският съд оправда Димитров и подсъдимата с него шефка на фирма „Шибър“ Мая Стоилова. Според прокуратурата присвояването е ставало като парите от „Топлофикация“ са превеждани на „Шибър“ в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП), сумите били завишени, доставките били ненужни, а освен това стойността на отделните изделия била фактурирана на части.

За да обоснове завишените цени, на които са плащани изделията, прокуратурата се позоваваше на комплексна счетоводна, финансова и техническа експертиза за средните цени на тези продукти. Общо платените пари на „Шибър“ за продукцията били 11,774 млн. лева, докато според заключението на експертите средната им цена е била 7,349 млн. лева.

От решението на апелативните съдии обаче става ясно, че от събраните и приети по делото доказателства, не само не може да се направи подобно заключение, а напротив – изводът е, че процедурата е била напълно законна и прозрачна.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Доказва се ежедневно от Бг съдилищата-трябва да се краде в особено големи размери за да има ,,мазнинка “ за всички.Откраднеш ли кокошка ,за кого по напред и 10 г не ти мърдат при строг режим…Това с майките и бащите с пенсии по 200 лв и подаръци към синове и дъщери по 200 000, 300 000 лв стана отвратително…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име