Intrigi.bg Куриози Бялата маса на Путин струва най-малко 100 хил. евро

Бялата маса на Путин струва най-малко 100 хил. евро

204
0

Бялата маса, на която президентът Владимир Путин посрещна колегата си Еманюел Макрон, както и немския канцлер Олаф Шолц, в наши дни струва поне 100 хил. евро.

Това признава пред „Ройтерс“ Ренато Полоня – собственикът на фирмата, която е създала както масата, така и немалка част от мебелите за реновация на Кремъл за периода между 1995 и 1997 г.

Масата е дълга шест метра, но е „само върхът на айсберга“, както казва Полоня.

Неговата компания е обзавела 70 от стаите в Кремъл и той уточнява, че в някои от тях има дори по-впечатляващи маси. Бялата маса на свой ред е изработена от бук, лакирана е в бяло и има добавени златни елементи.

„Ако искате да купите нещо подобно днес, ще струва около 100 хил. евро“, допълва Полоня. За него масата е олицетворение на най-доброто от италианския мебелен дизайн.

Той посочва още, че е бил развълнуван да види толкова много снимки на неговата мебел и се надява тя да донесе късмет в решаването на казуса между Украйна и Русия. Полоня уточнява, че фирмата му е работила по проекти и в палати в Тайланд и Бруней.

Междувременно масата продължава да е повод за десетки колажи и мемета.

Въпреки че се оказа, че Макрон и Шолц седят толкова далеч, защото са отказали да им бъде направен PCR тест на руска територия, шегите не престават.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име