Intrigi.bg Актуално Бързи и тайни полицейски коли срещу магистралните джигити

Бързи и тайни полицейски коли срещу магистралните джигити

589
0

Закупуваме 15 високоскоростни немаркирани автомобили, които ще контролират движението по магистралите. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, предава БНР.

Според него мерките, които предприема МВР за намаляване на катастрофите в страната, не са лоши. „Ние с тревога следим тази тенденция. На ежедневните оперативки в МВР правим анализ на всяко едно денонощие, на причините, които допринасят за настъпването на тези тежки пътно транспортни произшествия“, добави той.

По думите му мерките са засилени и се повишава контролната дейност.

„В сравнение със същия период за миналата година до края на миналата седмица имаме над 200 000 констатирани нарушение повече. Ако вървим с тази тенденция това означава, че за 2019 г. нарушенията ще бъдат много повече. Но, все пак нееднократно съм призовавал участниците в пътното движение да бъдат по-толерантни и по-съобразителни на пътя“, добави Иванов.

По думите му регистрираните нарушения винаги се санкционират. Имаме в пъти повишение на събираемостта“, добави Иванов.

„Аз доста често пътувам по страната. Прави ми впечатление, че има дисциплина, но за съжаление тя все още не е достатъчна, защото където има полицейски служители, там нещата са под контрол. След като минат полицейските постове всички започват да си карат, така както си знаят. Именно заради това ние наблягаме на закупуване на технически средства – камери и отсечки, където ще се измерва средната скорост. Закупуваме 15 броя високо скоростни немаркирани автомобили, които ще се движат най-вече по магистралите, където ще може да бъде контролирано движението“, уточни главният секретар на МВР.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име